Arkiva Kategorish: Pyetje dhe përgjigje

Këshilla e shejh Albanit ndaj të rinjve emocionues (të dhënë) pas xhihadit

Këshilla e shejh Albanit ndaj të rinjve emocionues (të dhënë) pas xhihadit Pyetësi: Është një pyetje tjetër në lidhje me çështjen e vëllezërve në Bosnje, kam dëgjuar së ju i keni thënë një vëllai nga ata që dëshironin të shkonin … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje, Uncategorized | Lini një koment

Të argumentuarit me veprimin e Aishes radijAllahu anha dhe Seid ibën Xhubejrit radijAllahu anhu, që kinse lejohet kryengritja (huruxhi) ndaj pushtetarëve!

Të argumentuarit me veprimin e Aishes radijAllahu anha dhe Seid ibën Xhubejrit radijAllahu anhu, që kinse lejohet kryengritja (huruxhi) ndaj pushtetarëve!                                       … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje, Të ndryshme | Lini një koment

CILI ËSHTË QËNDRIMI I EHLI SUNETIT RRETH PRIVILEGJIT TE HILAFETIT TË ALIUT RADIALLAHU ANHU PARA OTHMANIT RADIALLAHU ANHU

CILI ËSHTË QËNDRIMI I EHLI SUNETIT RRETH PRIVILEGJIT TE HILAFETIT TË ALIUT RADIALLAHU ANHU PARA OTHMANIT RADIALLAHU ANHU Pyetësi: E shohim se disa prej dijetarëve të hadithit e kanë privilegjuar (preferuar) Ali Ibn Ebi Talibin para Uthmanit (Allahu qoftë i … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje, Të ndryshme | Lini një koment

Personi merr ndihmë sociale nga qeveria jobesimtare

Personi merr ndihmë sociale nga qeveria jobesimtare Pyetje: Personi merr ndihmë sociale nga qeveria jobesimtare në bazë të asaj se ai nuk punon. E nëse ai gjen punë kjo ndihmë sociale i ndërpritet atij, porse ai punon në mënyrë të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A munden njerëzit t’i shohin melaiket?

A munden njerëzit t’i shohin melaiket? Pyetësi: A munden njerëzit t’i shohin melaiket? Albani: Në formën në të cilën i ka krijuar Allahu, jo. Në forma të cilat ata mund të imitojnë, natyrisht. Dhe Aishja, radiAllahu anha, dhe të tjerët … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Enciklopedia, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A ka mundësi që xhindi i njeriut të bëhet i dukshëm?

A ka mundësi që xhindi i njeriut të bëhet i dukshëm? Pyetësi: Të gjithë kanë një (xhin) shoqërues, a ka mundësi që shoqëruesi të jetë i dukshëm për syrin (qoftë në formën e tyre) të vërtetë apo ndonjë formë tjetër? … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Enciklopedia, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Si të veprojmë nëse në rrugë gjejmë një shumë të vogël parash?

Si të veprojmë nëse në rrugë gjejmë një shumë të vogël parash? Pyetje: Njëri pyet nëse në rrugë gjej para apo gjëra tjera që nuk kanë vlerë, si të veproj me to? Përgjigje: Nëse është ashtu siq përmendët, atëherë nëse … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Nuk lejohet agjërimi i Ditës së Arafatit nëse i bie në ditën e premte nëse nuk ke agjëruar në ditën e enjte gjithashtu

Nuk lejohet agjërimi i Ditës së Arafatit nëse i bie në ditën e premte nëse nuk ke agjëruar në ditën e enjte gjithashtu Pyetësi: “Nëse Dita e Arafatit bie në ditën e Premtë, dhe nëse një grua pastrohet nga cikli … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Çfarë të bësh nëse je duke falur namaz sunet dhe thirret ikameti…?

Pyetësi:  Në lidhje me namazin në rekatin e dytë, nëse, për shembull, je ulur apo je ngritur për rekatin e dytë në namaz sunet dhe thirret ikameti, a duhet ta ndërpresësh namazin apo ta plotësosh atë, rekatin e dytë?  Shejkh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Si falet namazi në vendin ku nata është shumë e gjatë, mbi 20 orë?

Pyetësi: Në Leningrad janë rreth katër muaj ku nata është shumë e gjatë, deri në njëzetë orë, dhe dita është rreth njëzetë orë, dhe anasjelltas, pra si duhet të falet namazi?     Shejkh Albani: Ata e llogarisin namazin duke u bazuar me … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje, Uncategorized | Lini një koment