Arkiva Mujorë: Shkurt 2014

Ai që shpall bidatxhi një musliman

مَن بَدَّع مسلماً فإمّا أن يكون هذا المسلم مبتدعاً، وإلاّ فهو المُبتدِع “Ai që shpall bidatxhi një musliman, atëherë ose të jetë ai musliman vërtet bidatxhi, ose përndryshe do të jetë ky” Shejh Albani, Silsiletul Huda ve Nur, kaseta 666, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Çfarë tha Shejh Albani për veten kur i kaloi 84 vjet nga jeta e tij??

Çfarë tha Shejh Albani për veten kur i kaloi 84 vjet nga jeta e tij?? Në librin “Sahih Meuaridu Dham’an” ne hadithin me nr 2087, Ebu Hurejra radiaAllahu anhu përcjell se i Dërguari i Allahut (alejhi selam) ka thënë: “Mosha … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith | Lini një koment

Kush eshte bidatçi?

Kush eshte bidatçi? Pyetje: Cili eshte rregulli qe ndihmon ne njohjen dhe percaktimin e atij qe eshte bidatçi apo nuk eshte bidatçi? Cili eshte rregulli ne kete çeshtje? Pergjigje: Kur metodologjia e (menhexhi i) tij eshte kundershtimi i sunetit me … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Kur konsiderohesh bidatxhi

Kur konsiderohesh bidatxhi Bidatxhi (risimtar në fe) konsiderohet ai që traditë e ka bidatin, dhe nuk quhet bitaxhi ai që shpikë një bidat të vetëm, për shkak të pasimit të epshit të vet. Pra, që dikush të konsiderohet bidatxhi janë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

▶ Ndarja e taravive në dy pjesë në dhjetë netët e fundit është risi-Imam Albani

▶ Ndarja e taravive në dy pjesë në dhjetë netët e fundit është risi Imam Albani rahimehUllah

Postuar tek Video | Lini një koment

Këshillë drejtuar femrës bashkëkohore

Këshillë drejtuar femrës bashkëkohore Burimi: http://www.youtube.com/watch?v=_99c94QT0As&feature=related Nga: Imam Muhamed Nasirud-din el-Albani (Allahu e mëshiroftë!) Përktheu: Usame Morina Pyetje: “Kemi dëgjuar se disa gra që japin mësim nëpër universitete, shkolla, fakultete apo që mbajnë ligjërata e derse, apo lexojnë Kur’an posaçërisht … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane | Lini një koment

Nje ndodhi nga Imam Albani

Nje ndodhi nga Imam Albani Ndodh qe nje dite shejh Albani shkon te bleje nje kuti me thumba tek nje dyqan qe shiste materiale ndertimi. I zoti i dyqanit, nuk kishte per momentin dhe i tha shejhut: Ulu ketu ne … Vazhdoni leximin

Postuar tek Sjella e imam Albanit | Lini një koment