Arkiva Kategorie: Fragmente nga jeta e shejh Albanit

SHEJH ALBANI DHE TAKIMI ME SHEJH ABDUL-FETAH EBU GUDDEH

SHEJH ALBANI DHE TAKIMI ME SHEJH ABDUL-FETAH EBU GUDDEH Shejh Albani (Allahu e mëshiroftë) tregon: “Për herë të parë u takova me Shejh Abdul-Fettah Ebu Ghuddeh në qytetin e tij Aleppo, më shumë se 20 vjet më parë. Kuptova se … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Të ndryshme, Uncategorized | Lini një koment

SHEJH ALBANI DUKE FOLUR NE ENDERR

Djali i Shejh Albanit, Abdul-Latif, tregon për babain e tij: “… Ai thoshte në gjumë: “Më sillni librin me titull “El-‘ilel. Më sillni librin me këtë dhe këtë titull. Më sillni librin me këtë dhe këtë titull. Më sillni librin … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Imam Albani (Allahu e mëshiroftë) dhe durimi i tij në mësimin e tjerëve

Imam Albani (Allahu e mëshiroftë) dhe durimi i tij në mësimin e tjerëve Njëri nga nxënësit e tij tregon: “Gjersa shejhu ishte në Medine, një natë mbeti zgjuar deri në ezanin e sabahut, duke debatuar me disa të rinj rreth … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Uncategorized | Lini një koment

SHEJH ALBANI ISHTE PREJ NJERËZVE MË TË KUJDESSHËM PËR TË PUNUAR ME ATË QË DINTE

SHEJH ALBANI ISHTE PREJ NJERËZVE MË TË KUJDESSHËM PËR TË PUNUAR ME ATË QË DINTE Shejh Ebu Islam Salih bin Taha Abduluahid (Allahu e ruajttë!) thote: Shejhun yne (shejh Albani) ishte prej njerezve me te kujdesshem per te punuar me … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Të tjerët për Imam Albanin | Lini një koment

Shejkh El-Albani dhe shkrimet e tij!

Shejkh El-Albani dhe shkrimet e tij! Shejkh Meshhur Hasen -Allahu e Ruajttë- më ka thënë: “Kam qajtur kur ma ka dorëzuar Shejkh Albani pjesën e pestë të Sislile-Daife për ta kontrolluar e përgaditur për botim, libri ishte shënuar në letra … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Të tjerët për Imam Albanin, Uncategorized | Lini një koment

Ngjarje prekëse nga jeta e Shejh Albanit (Allahu e meshirofte)

Ngjarje prekëse nga jeta e Shejh Albanit (Allahu e meshirofte) Një tregim pas një hadithi. Në librin e mrekullueshëm “Sislsiletul-Ehadithis-Sahiha”, libër ky që mbledh hadithet e saktësuara nga sheikhu i nderuar Muhamed Nasirudin El-Albani -Allahu e mëshiroftë- ndër shumë hadithe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Hadith, Hadithe Sahih, Të ndryshme | Lini një koment

Takimi i shejh Albanit me shejh Ibn Bazin

Takimi i shejh Albanit me shejh Ibn Bazin Më kujtohet kur herën e fundit vizitova Shejh Bin Bazin në Taif, e fala pas tij namazin e jacisë mendoj apo të sabahut, lidha duart pas rukusë (ky ishte mendimi i shejh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Burgimi i Shejh Albanit, ku Allahu kurthin e armiqëve të Islamit e kthenë në dhunti

Burgimi i Shejh Albanit,ku Allahu kurthin e armiqëve të Islamit e kthenë në dhunti Thotë Shejh Albani-Allahu e mëshiroftë: Ishte caktim i Allahut të burgosem në vitin 1389 hixhrij,pra në 1969 miladij me një grup dijetarësh pa asnjë gabim të bërë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

“8 Marsi” i Imam Albanit(Allahu e mëshiroftë)

“8 Marsi” i Imam Albanit(Allahu e mëshiroftë) Mu kujtua përshkrimi i gruas plakë të shejh Albanit për jetën e tij, kur ishte intervistuar përmes telefonit nga disa nxënës dije para ca viteve, dhe kur ishte pyetur se si ka qenë sjellja … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Çka i tha Shejh Albani nxënësit të tij Shejh Ebu Jusrit pak para vdekjes

Çka i tha Shejh Albani nxënësit të tij Shejh Ebu Jusrit pak para vdekjes Shejh Ebu Jusri, Allahu e ruajttë, na tregoj: “Disa ditë para vdekjes së shejhut, shkova në spital ku shejhu ishte i shtrirë që ta vizitoj atë. … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment