Arkiva Mujorë: Mars 2015

Shejh AbdulAziz Ibn Bazi për librin “Sifatu Salat-in-Nebi salAllahu alejhi ue selem” të Shejh Albanit

Shejh AbdulAziz Ibn Bazi për librin “Sifatu Salat-in-Nebi salAllahu alejhi ue selem” të Shejh Albanit Pyetje: Çfarë mendoni për librin e Shejkh Muhamed Nasir-ud-Din el-Albanit “Sifatu Salat-in-Nebi salAllahu alejhi ue selem”? Përgjigje: Libri është i mirë dhe i dobishëm. Shejkh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme, Të tjerët për Imam Albanin | Lini një koment

Kush është imami i Ehl-us-Sunnetit sot?

Kush është imami i Ehl-us-Sunnetit sot? Shejkh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (Allahu e mëshiroftë!) Burimi: Nasa’ih ue Fadha’ih, fq. 273 Përgatiti: www.perlat-muslimane.com “Librat e Shejkh Albanit janë përhapur. Myslimanët kanë përfituar nga dituria e tij. Unë nuk jam duke thënë se ai … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të tjerët për Imam Albanin | Lini një koment

“8 Marsi” i Imam Albanit(Allahu e mëshiroftë)

“8 Marsi” i Imam Albanit(Allahu e mëshiroftë) Mu kujtua përshkrimi i gruas plakë të shejh Albanit për jetën e tij, kur ishte intervistuar përmes telefonit nga disa nxënës dije para ca viteve, dhe kur ishte pyetur se si ka qenë sjellja … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Ne xhamiat tona bëhen disa bidate, kur të kthehemi ne si të veprojmë?

Ne xhamiat tona bëhen disa bidate, kur të kthehemi ne si të veprojmë? Shejh Albani rahimehUllah

Postuar tek Audio | Lini një koment

Ministri i brendshëm i Sirisë në atë kohë më tha se ai e di se daveti im është e vërteta

Ministri i brendshëm i Sirisë në atë kohë më tha se ai e di se daveti im është e vërteta Albani (rahimehullah) ka thënë: “Myftiu i Sirisë kërkoi që unë të dëbohem në shkretëtirë, në verilindje të Sirisë. Ndërsa ministri … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Ne duam nxënës të tillë, që nuk kanë fanatizëm ndaj meje apo dikujt tjetër(Albani) -Takimi i fundit i shejkh Suhejmit me shejkh Albanin!

Ne duam nxënës të tillë, që nuk kanë fanatizëm ndaj meje apo dikujt tjetër(Albani) Takimi i fundit i shejkh Suhejmit me shejkh Albanin! Shejh Salih Es Suhejmi (Allahu e Ruajtë)

Postuar tek Video | Lini një koment

Të qenurit guraba për shkak të kapurit në fenë e pastër

Shejh Albani (Allahu e meshirofte!):  Ne jemi te lumtur per kete el gurbeh (te qenurit guraba per shkak te kapurit ne fene e paster) dhe krenohemi me kete, sepse i Derguari i Allahut salAllahu alejhi ue selem i ka lavderuar … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Nëse arabët po e luftojnë Sunnetin, çfarë të themi për shqiptarët?!”

Nëse arabët po e luftojnë Sunnetin, çfarë të themi për shqiptarët?!” Imam Albani (rahimehullah) ka thënë: “Ende pa filluar t’ua mësosh shqiptarëve pasimin e Sunnetin, ata vetëm se kanë filluar që ta luftojnë atë. Nëse arabët po e luftojnë Sunnetin, çfarë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment