Arkiva Kategorie: Motra Muslimane

Mos lejo që femra të studioj me meshkuj të huaj dhe anasjelltas!

Mos lejo që femra të studioj me meshkuj të huaj dhe anasjelltas! Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (Allahu e mëshiroftë!) Burimi: Fetaua Xhudeh (20 A) Nuk është e lejuar për një mysliman që të rrezikojë gruan e tij, motrën apo vajzën … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane | Lini një koment

A ėshtė e lejueshme pėr njė grua ta vozis makinėn

A ėshtė e lejueshme pėr njė grua ta vozis makinėn Imam Albani Burimi:-Silsilat ul-Huda-ven nur (653) Pyetėsi: A ėshtė e lejueshme pėr njė grua ta vozis makinėn? Imam Albani: A ėshtė e lejueshme pėr tė qė tė ngasi njė gomar? … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Dhunimi(seksual) nga ana e pabesimtarëve sërb apo vetëvrasja?

Dhunimi(seksual) nga ana e pabesimtarëve sërb apo vetëvrasja? Imâm Muhammad Nâsir-ud-Dîn al-Albânî Burimi: Silsilat-ul-Hudâ wan-Nûr (594) Përktheu:Ebu Unejs Ergin Shala Pyetje: Në lidhje me ngjarjet në Bosnjë Hercegovinë, muslimanet boshnjake bëjnë vetvrasje kur dëgjojnë se pabesimtarët sërb do t’i dhunojnë.A … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Këshillë drejtuar femrës bashkëkohore

Këshillë drejtuar femrës bashkëkohore Burimi: http://www.youtube.com/watch?v=_99c94QT0As&feature=related Nga: Imam Muhamed Nasirud-din el-Albani (Allahu e mëshiroftë!) Përktheu: Usame Morina Pyetje: “Kemi dëgjuar se disa gra që japin mësim nëpër universitete, shkolla, fakultete apo që mbajnë ligjërata e derse, apo lexojnë Kur’an posaçërisht … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane | Lini një koment

A i lejohet gruas që ta pengoj burrin e saj nga martesa?

A i lejohet gruas që ta pengoj burrin e saj nga martesa? Imam Albani Pyetje: A është e lejueshme për gruan që të ndaloj burrin nga martesa tjetër? Imam Albani: Jo, sigurisht që nuk është e lejuar për shkak të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Motra Muslimane | Lini një koment

A lejohet që burri të paguaj zekatin për pasurinë e gruas së tij?

A lejohet që burri të paguaj zekatin për pasurinë e gruas së tij? Kontrolloi: Usame Morina Burimi: Kaseta ”Es-iletun-Nisa”. Pyetje: A është e drejtë në rast se burri paguan zekatin e gruas nga paratë e tij, apo duhet që ajo … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Motra Muslimane | Lini një koment

A duhet gruaja të mbulojë mjekrrën e saj (ashtu siç e bëjn Shijat)?

A duhet gruaja të mbulojë mjekrrën e saj (ashtu siç e bëjn Shijat)? Imam el-Albani (rahimehullah) Silsilah Huda ua Nur – Kaseta Nr. 323, Fetva Nr. 18 Pyetje: A duhet gruaja të mbulojë mjekrrën e saj (ashtu siç e bëjn Shijat)? … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane | 3 Komente

Dyshimet rreth ndalesës së stolive rrethore nga ari dhe përgjigjet ndaj tyre

Bismil lahirr Rrahmanirr rrahim DYSHIMET RETH NDALESËS SË STOLIVE RRETHORE NGA ARI DHE PËRGJIGJET NDAJ TYRE[1] Nga Dijetari i Islamit  Muhamed Nasirudin Albani Dije se shumë prej dijetarëve kanë kundërshtuar të vepruarit me këto hadithe[2] të shtyrë nga  dyshimet që … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Motra Muslimane | ! Koment

Rruga më e mirë për një grua, për të dhënë (bërë) davet?

Rruga më e mirë për një grua, për të dhënë (bërë) davet? Përktheu: Seladin Musa Pyetje: Cila është rruga më e mir për një grua, për të dhënë (bërë) davet? Përgjigjje: Këshilla ime për gratë: ”Qëndroni në shtëpitë tuaja.” (El … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane, Pyetje dhe përgjigje | ! Koment

Detergjenti dhe sapuni me aromë parfumi

Detergjenti dhe sapuni me aromë parfumi  Pyetje: A është e lejueshme për gruan që t’i pastrojë rrobat ose duart e saj me detergjent ose sapun që përmbajnë aromë parfumi dhe të dalë jashtë shtëpisë ku mund të ecën pranë burrave … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment