Arkiva Mujorë: Qershor 2014

A është e vërtetë se flokët dhe rrobat e të Dërguarit salallahu alejhi ue selem egzistojnë edhe në kohën tonë?

A është e vërtetë se flokët dhe rrobat e të Dërguarit salallahu alejhi ue selem egzistojnë edhe në kohën tonë? Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: ”Ne e dijmë se reliktet e tij (të të Dërguarit salallahu alejhi ue … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

A do të më dënojë Allahu mua pse po falem?! (Për ata që bëjnë Bidate)

A do të më dënojë Allahu mua pse po falem?! (Për ata që bëjnë Bidate) Imam Seid Ibn Musejibi , Allahu e mëshiroftë, një herë e ka parë një njeri duke falur më shumë se dy rekate pas lindjes së … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Të ndryshme | Lini një koment

Shejh Albani (rahimehullah) flet per rekatet e nates ne ramazan dhe haxhi bedel

Shejh Albani (rahimehullah) flet per rekatet e nates ne ramazan dhe haxhi bedel

Postuar tek Video | Lini një koment

Të falesh i vetëm pas safit

Të falesh i vetëm  pas safit Pyetësi:  (Cili është) gjykimi rreth dikujt që falet i vetëm në saf? Al-Albani: Nëse ai falet pas safit ( i shtyrë nga ndonjë nevojë) atëherë ai është i arsyetuar dhe nuk duhet ta përsëris namazin, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Të falesh pas imamit i cili ka veshur rroba nën zogun e këmbës dhe i cili vesh ar

Të falesh pas imamit i cili ka veshur rroba nën zogun e këmbës dhe i cili vesh ar Pyetësi: Cili është gjykimi rreth të falurit pas një imami rrobat e të cilit janë nën zogjtë e këmbëve (të tij) dhe i … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Cili medh’heb është më i përshtatshëm për fillestarët?

Cili medh’heb është më i përshtatshëm për fillestarët? Pyetje: “Cili medh’heb është më i përshtatshëm për fillestarët që ata ta mësojnë?” Shejkh Albani: “Ai i Shaffiut dhe Ahmedit. Ato janë më afër sunnetit. Në lidhje me Ahmedin, kjo për shkak … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Rruarja e mjekrrës

Rruarja e mjekrres Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: ”Ai i cili rruhet (e rruan mjekrrën) tërthorazi (jodirekt) është duke thënë: ”O Allah! Ti nuk më ke krijuar në një mënyrë të mirë. Përndryshe nuk do të më kishe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Fikhu | Lini një koment

I varferi qe duron, apo i pasuri qe falenderon?

Shejh Albani Allahu e meshirofte thoshte: “Me kujtohet nje shembull rreth te cilit dijetaret kane shprehur mendime te kunderta, se kush konsiderohet me i mire, i varferi qe duron, apo i pasuri qe falenderon? Pra ekzisotojne fjale te ndryshme, dikush … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide | Lini një koment

Pyetje drejtuar Imamit el Albani në lidhje me të ligjëruarit në një xhami të njerëzve të hizbijes(grupeve të devijuara)

Pyetje drejtuar Imamit el Albani në lidhje me të ligjëruarit në një xhami të njerëzve të hizbijes(grupeve të devijuara) Pyetja: Nëse disa nga nxënësit e dijes selefi ftohen që të japin një ligjeratë në një xhami të njerëzve të hizbijes, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment