Arkiva Kategorie: Grupacionet

Nuk ka asnjë grup të njerëzve rreth teje

Nuk ka asnjë grup të njerëzve rreth teje Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420) Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (1010) Kur isha në Damask dhe diskutoja me disa hizbijun si Ikhuanul Musliminët dhe Hizb-ut-Tahrir, ata e kishin zakon të më thonin: ”Çfarë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Grupacionet, Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Ikhuan Musliminët-deri më tani nuk u shfaq asnjë dijetar nga mesi i tyre

Ikhuan Musliminët-deri më tani nuk u shfaq asnjë dijetar nga mesi i tyre Imam el-Albani (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Ikhuan Musliminët (Vëllëzeria Myslimane) ekzistojnë që 60-70 vite, nuk e di saktësisht, dhe deri më tani nuk u shfaq asnjë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Grupacionet, Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Qendrimi i Shejh Albanit ndaj Hamasit

Qendrimi i Shejh Albanit ndaj Hamasit Thote Shejh Albani-Allahu e meshirofte-: “Deshtet apo z’deshtet levizja e Hamasit qe vepron sot ne Palestine nuk eshte levizje Islame”.(Audio kaseta “silsiletul huda ven-nur nr:489). Hoxhe AbdulMelik Besfort Maxhuni  

Postuar tek Citate, Grupacionet, Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Imam Albani për Hamasin

Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë duke folur për HAMAS-in ka thënë: “Lëvizja e cila është e pranishme në Palestinë nuk është lëvizje islame, pavarësisht a e pranoni apo jo” (elHuda uen-Nur Nr.489) Besim Gjelaj

Postuar tek Citate, Grupacionet, Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

TEQET E SUFINJËVE DHE VEPRIMET NË KËTO TEQE

TEQET E SUFINJËVE DHE VEPRIMET NË KËTO TEQE Pyetje: Një vëlla pyet: Në lidhje me teqet e Sufijve, në të cilat i bien defit dhe përdorin shufrat metalike (për të shpuar veten, sh.p.), cili është gjykimi për këtë çështje? Shejkh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Grupacionet, Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment

Kontributi i sheikh Albanit në këshillat, kritikat drejtuar xhematit Tekfir!

Kontributi i sheikh Albanit në këshillat, kritikat drejtuar xhematit Tekfir!   Falënderoj Allahu e madhëruar prej Tij ndihmë dhe falje kërkojë, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të Dërguarin e Tij, familjen , shokët dhe pasuesit e tyre me … Vazhdoni leximin

Postuar tek Grupacionet | Lini një koment

Shejh Albani rreth Ensarus-Suneh el Xhemah Muhamedije

Shejh Albani rreth Ensarus-Suneh el Xhemah Muhamedije  Pyetësi: Më tregoni mendimin tuaj në lidhje me Ansarus-Suneh el-Xhemah Muhamedijeh [në Egjipt] dhe pastaj do t’ju bëjë pjesën tjetër të pyetjes!  Al-Albani: Merrni nga dituria e tyre por lini veprimet e tyre. … Vazhdoni leximin

Postuar tek Grupacionet, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A është e lejuar të shkoj (Khuruxh) për davet me xhematin Teblig?

A është e lejuar të shkoj (huruxh) për davet me xhematin Teblig? Pyetësi: Nëse kam filluar të kërkoj dituri dhe nuk kam njohuri e një grup islamik më kërkon që të shkoj me ta për davet por disa vëllezër në xhami … Vazhdoni leximin

Postuar tek Grupacionet, Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Imam Albani per Hasan el-Benane dhe Ihuanu-musliminet

Imam Albani per Hasan el-Benane dhe Ihuanu-musliminet Silsilât-ul-hudâ ven-Nûr : 200 Perktheu: Ergin Shala “Hasan el-Benna nuk ka qene i dijshem. Ai ka bere davet dhe i ka shpetuar shumicen e rinise nga kafiterit dhe kinemate. Babai i tij AbduRahmani … Vazhdoni leximin

Postuar tek Grupacionet | 2 Komente