Arkiva Mujorë: Gusht 2012

Cili është gjykimi në lidhje me leximin e duas pas perfundimit të leximit të Kuranit i cili është i shtypur në disa mus’hafe?

Cili është gjykimi në lidhje me leximin e duas pas perfundimit të leximit të Kuranit i cili është i shtypur në disa mus’hafe?  “Vërtetë, lutja e shtypur në disa prej mus’hafeve të botuara në Turqi dhe disa vende të tjera … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Fetwa: Kur femiju të lindë me të meta fizike

Postuar tek Video | Lini një koment

Probleme me babain

Probleme me babain Imam Albani (rahimehullah) ka thënë: “Unë kam qenë rreth njëzet vjeç kur babai im më largoi nga shtëpia, sepse unë nuk pasoja medh´hebin Hanefi. Unë u martova, bëra dasmën dhe Allahu më dhurojë një fëmijë, ndërsa babai … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Rreth agjërimit të gjashtë ditëve të Shevalit

Rreth agjërimit të gjashtë ditëve të Shevalit.

Postuar tek Video | Lini një koment

A duhet të agjërohen ditët e Shevalit një pas një apo lejohet të agjërohen të ndara

A duhet të agjërohen ditët e Shevalit një pas një apo lejohet të agjërohen të ndara

Postuar tek Video | Lini një koment

Ku duhet të falet namazi i Bajramit. Flet Imam Albani (Allahu e mëshirofë)

Ku duhet të falet namazi i Bajramit. Flet Imam Albani (Allahu e mëshirofë)  

Postuar tek Video | Lini një koment

Vlera e leximit të sures Ihlas

Vlera e leximit të sures Ihlas بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـنِ الرَّحِيمِ Transmetohet nga Muadh bin al-Xhuhni, sahab i të dërguarit të Allahut, sal-Allahu alejhi we selem, se i dërguari i Allahut ka thënë: “Kushdo që e lexon <<قُلۡ هُوَ ٱللَّهُ أَحَدٌ>> … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Hadithe Sahih | 2 Komente

Gratë janë avret – Shpjegimi

Gratë janë avret – Shpjegimi Përktheu: Ebu Ensarij Avni ibn Tahir Xhemajli Burimi: http://sayingsofthesalaf.blogspot.com/ Abdullah b. Mesudi– Allahu qoftë i kënaqur më të ka thënë: “Gratë nuk janë tjetër veçse avert ( diçka private që duhet mbuluar). Gruaja mund ta lerë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Hadithe Sahih | Lini një koment

A është kusht që këta rigjallërues-ripërtrirës të jenë nga Ehli Suneti?

A është kusht që këta rigjallërues-ripërtrirës të jenë nga Ehli Suneti? Pyetësi: Është një hadith autentik në të cilin thuhet se në çdo fillim të njëqind vjetësh ( Allahu dërgon dike) i cili rigjallëron fenë e këtij umeti, a është kusht … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje, Video | Lini një koment

Përgjigjja të pranohet, vetëm nëse përmendet argumenti?

Përgjigjja të pranohet, vetëm nëse përmendet argumenti? Imam el-Albani: Disa nga vëllëzerit tonë, që kanë të njëjten Menhexh si ne dhe që veprojn në harmoni me librin e Zotit, Sunnetin e Profetit (sal’Allahu alejhi ue selem) dhe të kuptuarit e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment