Arkiva Kategorie: Enciklopedia

A munden njerëzit t’i shohin melaiket?

A munden njerëzit t’i shohin melaiket? Pyetësi: A munden njerëzit t’i shohin melaiket? Albani: Në formën në të cilën i ka krijuar Allahu, jo. Në forma të cilat ata mund të imitojnë, natyrisht. Dhe Aishja, radiAllahu anha, dhe të tjerët … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Enciklopedia, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A ka mundësi që xhindi i njeriut të bëhet i dukshëm?

A ka mundësi që xhindi i njeriut të bëhet i dukshëm? Pyetësi: Të gjithë kanë një (xhin) shoqërues, a ka mundësi që shoqëruesi të jetë i dukshëm për syrin (qoftë në formën e tyre) të vërtetë apo ndonjë formë tjetër? … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Enciklopedia, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Përmbledhje nga Enciklopedia e akidës së Shejkh Albanit

Vëllimi i parë: Hyrje: Imam Albani ishte njeri nder njerëzit më të shquar të kohës së tij në shërbim të sunetit profetik. Në të vërtetë, myslimanet nga lindja dhe perëndimi dëshmojnë rreth faktit se ai ishte ringjallës i sunetit profetik … Vazhdoni leximin

Postuar tek Enciklopedia | Lini një koment

Përmbledhje nga Enciklopedia e akidës së Shejkh Albanit (Vëllimi I)

Përmbajtja: -Hyrje -Përkufizimi i besimit (akidës) dhe rëndësia e thirrjes në besim. – Pasimi i të kuptuarit të Selefit. -Nuk ka vend për arsyetime intelektuale rreth çështjeve të gajbit (gjërave të padukshme). – A munden njerëzit t’i shohin melaiket? – … Vazhdoni leximin

Postuar tek Enciklopedia | 4 Komente