Arkiva Kategorie: Këshilla nga shejh Albani

Të këshilloj me të njëjtat gjera me të cilat e kam këshilluar veten time

Shejkh Ebū Islām Ṣāliḥ Ṭāhā, Allahu e mëshiroftë ka thënë:, “Një ditë pasi fala namazin e sabahut në xhaminë time, shkova në shtëpinë e shejkh Albanit, Allahu e mëshiroftë dhe si zakonisht e gjeta atë në bibliotekën e tij. Pasi mbaroi … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani | Lini një koment

Njerezit do te vazhdojne te gjenden ne miresi derisa ta shpejtojne iftarin

Njerezit do te vazhdojne te gjenden ne mirësi derisa ta shpejtojne iftarin Shejh Albani (Allahu e meshirofte): Profeti alejhis selam ka thene: “Njerezit do te vazhdojne te gjenden ne miresi derisa ta shpejtojne iftarin.” Mutefekun alejhi. Hadithi gjendet dhe ne … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Këshilla nga shejh Albani, Të ndryshme | Lini një koment

“LIRIA E FESË ËSHTË MË E MADHE TEK JOMUSLIMANËT SE TEK VENDET ISLAME”

“LIRIA E FESË ËSHTË MË E MADHE TEK JOMUSLIMANËT SE TEK VENDET ISLAME”  Imâm Muhammad Nâsir-ud-Dîn al-Albânî Ekziston dyshimi në të cilën në këtë rast duhet t’a përmendim, dhe ajo është një mashtrim dyshues në të cilën shumë të rinjë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani, Të ndryshme, Uncategorized | Lini një koment

Mos të jetë qëllimi i vetëm i botimit të librave PËRFITIMI

Mos të jetë qëllimi i vetëm i botimit të librave PËRFITIMI Shejh Albani rahimehullah në librin e tij “en Nasiha” kur flet për një të shtirur si i ditur ndër tjerash thotë: “I tilli rreshtohet në rreshtat e tregtarëve të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani | Lini një koment

RISHIKIMI I “SILSILETU DAIFAH” NGA ANA E SHEJH MESH’HURIT(Allahu e Ruajtë)

 RISHIKIMI I “SILSILETU DAIFAH” NGA ANA E SHEJH MESH’HURIT(Allahu e Ruajtë) Thotë shejh Meshhur Hasen Al Selman (Allahu e ruajt): “Më la si detyrë shejhu ynë -imam Albani- Allahu e mëshiroftë që të rishikoja një prej vëllimeve të librit Silsiletu … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe të dobëta/shpifura, Këshilla nga shejh Albani | Lini një koment

Shejh Albani ne lidhje me bojkotin ndaj muslimaneve.

Shejh Albani ne lidhje me bojkotin ndaj muslimaneve Shejkh Albani – Allahu e mëshiroftë- ka thënë: Unë nuk di si mund të jetë kjo që muslimani nuk i jep selam vëllait të tij musliman, duke besuar që ai është musliman! … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani, Metodologji | Lini një koment

Dashuria për hirë të Allahut

Dashuria për hirë të Allahut Hoxha i Islamit Imam Albani sfidon ne mexhlis me pyetjen:” A e dini se sa është çmimi, vlera e dashurisë për hir të Allahut? A e di dikush nga ju këtë çmim? Nëse ka dikush … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani, Të ndryshme | Lini një koment

Këshilla e Shejkh Albanit për çdo Musliman në fytyrën e Tokës

Këshilla e Shejkh Albanit për çdo Musliman në fytyrën e Tokës ﺑﺳم ﷲ اﻟرﺣﻣن اﻟرﺣﯾم Imami rahimehUllah kishte thënë, “Këshilla ime për çdo Musliman në fytyrën e tokës, veçanërisht vëllezërit tanë të cilët ndajnë së bashku me neve thirrjen (davetin) … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani | Lini një koment

Vasijeti (Testamenti) komplet i Imam Muhammed Nasir ed Din el Albani

Vasijeti (Testamenti) komplet i Imam Muhammed Nasir ed Din el Albani Vasijeti im Bismillahirrahmanirrahim – I porosis gruan, fëmijët, shokët dhe çdo kë që më don, që në momentin kur të ju mberrijë lajmi i vdekjes sime, të bëjnë dua … Vazhdoni leximin

Postuar tek Jeta e Imam Albanit, Këshilla nga shejh Albani, Ringjalle një sunnet, Sjella e imam Albanit | ! Koment

Këshilla e Imam Albanit Drejtuar Ummetit

Këshilla e Imam Albanit Drejtuar Ummetit Falenderimet i takojnë vetëm Allahut, Atë e falenderojmë e prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje prej Tij nga të këqiat e veteve dhe punëve tona. Kënd Allahu e udhëzon nuk ka humbje … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani | Lini një koment