Arkiva Mujorë: Shtator 2011

Mes dijetarëve dhe udhëheqësve

Mes dijetarëve dhe udhëheqësve Patjetër duhet të përmendim se ata që kanë mundësi të mbartin mbi supet e veta obligimin e domosdoshëm apo të shkallës së dytë nuk janë ligjëruesit euforikë në hutbe dhe as juristët, por udhëheqja, e cila … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | ! Koment

A është kusht që niqahin ta kryej hoxha?

A është kusht që niqahin ta kryej hoxha?

Postuar tek Video | Lini një koment

Vendimi mbi kriminelin i cili shanë All-llahun dhe Pejgamberin

Vendimi mbi kriminelin i cili shanë All-llahun dhe Pejgamberin  Burimi: http://www.udhezimidhedrita.net nga libri: Pyetjet nga Shami që u përgjigjet Imam Albani Përshtati: Zejd Haziri Pyetja (6): Cili është vendimi për atë që falet, por njëherit edhe shanë All-llahun [azze ve xhel] dhe të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A lejohet për gruan muslimane të zbuloj flokët e saj para grave të Ithtarëve të Librit, p,sh para shërbëtores?

A lejohet për gruan muslimane të zbuloj flokët e saj para grave të Ithtarëve të Librit, p,sh para shërbëtores?  Përktheu: Avni Xhemajli ( Ebu Ensarij) Burimi: http://www.abdurrahman.org Shejh Albani: Nuk lejohet që gruaja muslimane të shfaqet para gruas që nuk beson, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | ! Koment

Përkujtimi i Allahut në mëngjes e mbrëmje

Përkujtimi i Allahut në mëngjes e mbrëmje Përktheu: Avni Xhemajli ( Ebu Ensarij) Pyetja: “Kur është koha e dhikrit¹ të mëngjesit dhe mbrëmjes?” Shejh Albani (rahimullah) përgjigjet: “Dhikri i mbrëmjes bëhet pas ikindisë dhe dhikri i mëngjesit bëhet pas sabahut.” … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | ! Koment

Shpëtimi i fetusit

Shpëtimi i fetusit Përktheu: Avni Xhemajli ( Ebu Ensarij) Burimi:  Su’aalaat of Ali Hasan al-Halabi, vol. 2, p. 398, no. 289.  Pyetja: Gruaja shtatzënë vdes gjatë lindjes së fëmijës dhe fetusi i saj është ende gjallë dhe i formuar tërësisht, a lejohet … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | ! Koment

Poeti Abul-Kasim Ash-Shaabi ka shkruar: “Nëse njerëzit një ditë do të duan të ringjallen, El-Kader nuk ka zgjedhje tjetër përveçse të përgjigjet.”

Poeti Abul-Kasim Ash-Shaabi ka shkruar: “Nëse njerëzit një ditë do të duan të ringjallen, El-Kader nuk ka zgjedhje tjetër përveçse të përgjigjet.” Përktheu: Abdur-Rahman Mema Burimi: Fetva të shejkh el Albanit [4]Pyetje: Poeti Abul-Kasim Ash-Shaabi ka shkruar: “Nëse njerëzit një ditë do … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | ! Koment

Njohja e së vërtetës me kritikë

Njohja e së vërtetës me kritike Matëse e së vërtetës nuk është kritika apo kundërpërgjigjja ndaj këtij apo atij, qoftë ai kritikues apo i kritikuar, por e vërteta njihet me dritën e argumentet dhe jo me thashe-themet e njerëzve, kur … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | ! Koment

Si duhet kuptuar toleranca me bidatxhiun?

Si duhet kuptuar toleranca me bidatçiun? Përktheu: Fatjon Isufi Burimi:http://www.udhaebesimtareve.com Pyetësi: Sa i takon fjalës se tij, “Tolerance” a nuk është i mendimit shejhu ynë, se kjo bie ndesh me atë qe përcillet nga i Dërguari i Allahut, shokët e tij … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Zmbrapsje nga nxitimi në tekfir

Zmbrapsje nga nxitimi në tekfir Burimi: http://www.udhezimidhedrita.net  Pyetja (5)[40]: Një grup vëllezërish mësojnë diçka nga dija, pastaj fillojnë emërtimin e njerëzve si kafira[41], kurse i Dërguari [sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: “Nëse njeriu i thotë vëllait të tij: O Kafir! … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment