Arkiva Mujorë: Korrik 2014

El Huda uen Nur në DVD

Faqja e internetit në gjuhën arabe e shejkh Albanit ka prodhuar një DVD nga seria e kasetave “El Huda uen Nur”. DVD-ja përbehet nga 901 kaseta. Madhësia e saj është rreth 4.18 GB, dhe posa ta shkarkoni duhet që ta … Vazhdoni leximin

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Shejh Albani ishte mjeshter ne hadith dhe ne hadid(hekur)

Shejh Albani ishte mjeshter ne hadith dhe ne hadid (hekur) Shejh Muhamed Bazmul kur tregon per takimin qe ka pasur me shejh Albanin (Allahu e meshirofte!) thote: Isha me shejhun ne makine dhe shejhu do parkonte makinen, e i thashe: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Shpërblimi i veprës së mirë shkon edhe për prindërit

Shpërblimi i veprës së mirë shkon edhe për prindërit Pyetje: Ai që bën hatme Kuranin, a shkon shpërblimi edhe për prindërit e tij? Përgjigje: Unë mendoj se çdo punë e mirë që bëhet nga fëmiu i mirë, shpërblimi shkon edhe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje, Të ndryshme | Lini një koment

Imam Albani në namazin e teravive

Imam Albani në namazin e teravive Shejh Muhamed Ijd el Abasi kur është pyetur në lidhje me adhurimin e shejh Albanit, ka thënë: Ishim që namazin e teravive e falnim me disa prej vëllezërve tanë. Shejh Albani na printe si … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Të ndryshme | Lini një koment

“Dëshira për tu shfaqur të thyen shpinën”

“Dëshira për tu shfaqur të thyen shpinën” Thote Shejkh Ebu Islami (Salih Taha) njeri prej njerezve me te afert te Shejkh Albanit (Allahu e meshirofte) : “Shejhu (Allahu e mëshiroftë) ruhej shumë nga dëshira për tu shfaqur apo përmendur dhe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Të ndryshme | Lini një koment

Sunetet që lihen pas dore gjatë muajit të Ramazanit

Sunnetet që lihen pas dore gjatë muajit të Ramazanit Shejkhul Imam Albani Silsiletul-Huda uen-Nur, kaseta nr. 590 Pyetje: A mundet shejkhu të na japë disa fjalë dobie për muajin e bekuar të Ramazanit, në këtë rast të shkëlqyerë? Shejkhul-Albani, Allahu … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Hadithi “Të goditet dikush prej jush…”

Hadithi “Të goditet dikush prej jush…” Nga Meakal bin Jesar (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) transmetohet se i Dërguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Të goditet dikush prej jush me një shufër hekuri … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Të ndryshme | Lini një koment

{FOTO E BALLINËS} 5. Xhenazja-Ritet dhe Bidatet

Librat e Imam Albanit rahimehUllah të përkthyera në gjuhën shqipe  5. Xhenazja-Ritet dhe Bidatet

Postuar tek Foto të librave të përkthyera | Lini një koment