Arkiva Mujorë: Shtator 2013

Njeriu i bardhë bën shaka me njeriun e zi

Njeriu i bardhë bën shaka me njeriun e zi Thotë Shejh Albani Allahu e mëshiroftë “Që njeriu i bardhë të bëjë shaka me te ziun për shkak të ngjyrës së tij ose anasjelltas, nënkupton të bësh shaka me Allahun i … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Kryengritja në Palestinë

Kryengritja në Palestinë El-Albani: Unë konsideroj se kjo intifadë(kryengritje) në Palestinë do të sjellë vetëm dëme.Kjo ma kujton revoltën e fundit në Siri kundër Hafiz Assadit” (Silsilât-ul-hudâ ven-Nûr; 172) Përktheu:Ebu Unejs Ergin Shala

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

I kam lexuar më shumë se 10 000 libra

I kam lexuar më shumë se 10 000 libra “I kam lexuar më shumë se 10 000 libra, nga librat e xhepit deri në librat që i kanë nga 100 vëllime” (Silsilat-ul-Huda ven Nur; 143)

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Turqia, Shqipëria dhe Jugosllavija nuk e kanë shijuar aromën e Teuhidit

Turqia, Shqipëria dhe Jugosllavija nuk e kanë shijuar aromën e Teuhidit “Vendet sikur Turqia dhe veriu si Shqipëria dhe Jugosllavija nuk e kanë shijuar aromën e Teuhidit dhe Islamin e pastërt” (Silsilat-ul-Huda va Nur; 79) Përktheu: Ebu Unejs Ergin Shala … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Vënia e unazës së fejesës/martesës – Sheikh al-Albani

Vënia e unazës së fejesës/martesës – Sheikh al-Albani  Pyetja 9 fetvaja nr.4127 Pyetsi: Cili është vendimi mbi vënien e unazës së martesës për të dyja palët, burrin dhe gruan ? Zakonisht çifti vënë unazë në të cilën janë të gravuara … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Të ndryshme | Lini një koment