Arkiva Kategorie: Citate

Mos e humbni kohën duke kritikuar njëri-tjetrin

Shejh Albani thotë: “mos e humbni kohën duke kritikuar njëri-tjetrin, filani tha kështu, filani tha ashtu, sepse së pari kjo nuk ka të bëjë gjë me diturinë, dhe së dyti kjo metodë futë urrejtje”. Personalisht e kam dëgjuar shpesh shejh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Metodologji, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Muslimanët nuk e pranojnë këshillën

Shejh Albani, rahimehullah tha: “Fatkeqësisht, shpirtat e shumë muslimanëve janë bërë faraoneske mendjemëdhenjë, nuk e pranojnë këshillën, veç kush do Allahu!” .Muteferrikat 291.

Postuar tek Citate | Lini një koment

Biçikleta dhe Shejh Albani

Biçikleta dhe Shejh Albani Imam Albani (Allahu e meshirofte!) ka thene: – Bleva nje biciklete dhe per here te pare banoret e Damaskut (ne Siri) shikonin nje shejkh me callme qe ngiste biciklete. Ata u cuditen nga kjo pamje dhe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Të ndryshme, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Qëndroni me rininë

Nëse duhet t’i thërrasesh shqiptarët në të vërtetën, ju duhet të qëndroni me rinin (t’i ftoni rinin). Të moshuarit kurr nuk ndryshojn. Imam Albani (All-llahu e mëshiroft)

Postuar tek Citate, Metodologji, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Populli saudian e njeh teuhidin

Populli saudian e njeh teuhidin (besimin e pastër në Allahun) më mirë se të gjithë popujt tjerë islam. Për këtë arsye, është shumë e domosdoshme që Saudia të mbetet unike dhe e paprekur në tokën e saj, sesa ta pushtojë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment

Disa këmbëngulin se çdo gjë që është në Sahihejn është e saktë !

Disa këmbëngulin se çdo gjë që është në Sahihejn është e saktë ! Disa të rinj që janë të përkushtuar me fanatizëm ndaj Sahih el-Buhariut, po ashtu edhe Sahih Muslimit, janë injorantë dhe këmbëngulin që çdo gjë në to është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Hadithe të dobëta/shpifura, Të ndryshme, Uncategorized | Lini një koment

Vlera e kohës tek Imam Albani

#VLERA_E_KOHES_TEK_IMAM_ALBANI! Ka thene dijetari i madh shqiptar i Islamit, Muhammed Nasiruddin El Albani -Allahu e meshirofte-: “Bleva nje biciklete dhe per here te pare banoret e Damaskut (ne Siri) shikonin nje shejkh me callme qe ngiste biciklete. Ata u cuditen … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Uncategorized | Lini një koment

Nuk ka asnjë grup të njerëzve rreth teje

Nuk ka asnjë grup të njerëzve rreth teje Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420) Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (1010) Kur isha në Damask dhe diskutoja me disa hizbijun si Ikhuanul Musliminët dhe Hizb-ut-Tahrir, ata e kishin zakon të më thonin: ”Çfarë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Grupacionet, Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Dy Ikhuanca jordanez u dëbuan nga Ikhuanu-Musliminët

Dy Ikhuanca jordanez u dëbuan nga Ikhuanu-Musliminët Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420) Burimi: Silsilah Huda uen-Nur (221) ”Dy Ikhuanca jordanez u dëbuan nga Ikhuanu-Musliminët sepse ata vinin në mësimet e mia. Ikhuanët i thanë këtyre dyve: Nuk është e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Uncategorized | Lini një koment

Kujdes mos e kthe këshillën

Kujdes mos e kthe këshillën Thotë i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue selem): Me të vërtetë, fjala më e urrejtur tek Allahu që kur një njeri i thotë dikujt “ke frikë Allahun”, ndërsa ky ia kthen “Shiko veten tënde … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Uncategorized | Lini një koment