Arkiva Mujorë: Maj 2014

A ėshtė e lejueshme pėr njė grua ta vozis makinėn

A ėshtė e lejueshme pėr njė grua ta vozis makinėn Imam Albani Burimi:-Silsilat ul-Huda-ven nur (653) Pyetėsi: A ėshtė e lejueshme pėr njė grua ta vozis makinėn? Imam Albani: A ėshtė e lejueshme pėr tė qė tė ngasi njė gomar? … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Xhematet e ndryshme rreth metodes se ngritjes se shtetit Islam

Xhematet e ndryshme rreth metodes se ngritjes se shtetit Islam Ka thënë el a`l-lameh Al- Albanij – rahimehullah – në fjalën e tij në lidhje me tekfirin (konsiderimin kafir): ‘Po t`i hedhim tani një vështrim xhemateve Islame të cilat veprojnë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Njeriu i bardhë të bëjë shaka me te ziun

Njeriu i bardhë të bëjë shaka me te ziun Thotë Shejh Albani Allahu e mëshiroftë “Që njeriu i bardhë të bëjë shaka me te ziun për shkak të ngjyrës së tij ose anasjelltas, nënkupton të bësh shaka me Allahun i … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Hadithi “Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem e përmendte Allahun në çdo gjendje.”

Hadithi “Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem e përmendte Allahun në çdo gjendje.” Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!): Në hadith ka tregues (argument) se lejohet leximi i Kuranit për personin xhunub. Ngase Kurani është “Dhikr”: “Me të vërtetë që Ne e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | Lini një koment

Dituri dhe moral

Dituri dhe moral Shejh Albani (Allahu e meshirofte) thoshte: “Ne Muslimanet qe po jetojme ne ahir zaman (ne kohen para ardhjes se kiametit), eshte e vertete qe veme re nje rizgjim sa i perket njohurive (dijes), por fatkeqesisht nuk po … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Të ndryshme | Lini një koment

Çfarë duhet të bëjë personi të cilit i kujtohet thënia “Bismilah” në fund të marrjes abdes?

Çfarë duhet të bëjë personi të cilit i kujtohet thënia “Bismilah” në fund të marrjes abdes? Pyetësi: Çfarë duhet të bëjë personi të cilit i kujtohet thënia “Bismilah” në fund të marrjes abdes ( pasi ka harruar të thotë para … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Ky ishte qëndrimi i shejh Albanit ndaj thirrësve!

Ky ishte qëndrimi i shejh Albanit ndaj thirrësve! Ai thotë: Duke u nisur nga fjala e Allahut: “Le të mos ju nxisë urrejtja ndaj njerëzve për të bërë padrejtësi. Bëhuni të drejtë, se kjo është më afër devotshmërisë” (El Maide: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Personalitete | Lini një koment

Bërja Tekfir dhe Tebdi’

Bërja Tekfir dhe Tebdi’ Imam el-Albani (Allahu e mëshiroftë!) Dua të theksoj një të vërtetë për të cilën nuk ka asnjë kundërshtim dhe gjithashtu do të bëj një ndërlidhje me një çështje të cilën shumë prej të rinjëve tanë nuk … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Etja e shejh Albanit për studimin e hadithit!

Etja e shejh Albanit për studimin e hadithit! Ai rrëfen për veten e tij: Qëndroja në Bibliotekën Dhahirije në Damask kohë të gjatë, ndërsa tavolinat mbusheshin me librat që i shfletoja, saqë studentët u ankuan se nuk u mbetet hapsirë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Ja si arriti shejh Albani në këtë gradë të dijes!

Ja si arriti shejh Albani në këtë gradë të dijes!       Fakulteti i Sheriatit në Universitetin e Damaskut kërkuan nga unë bashkëpunim për punimin e një enciklopedie të hadithit, sepse fatkeqësisht, ata nuk gjetën asnjërin nga doktorët e tyre të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment