Arkiva Mujorë: Nëntor 2012

Shejh Uthejmini për Shejh Albanin

Shejkh Uthejmin (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë:   ”Shejkhu (el-Albani) ka qenë i kujdesshëm në lidhje me sunnetin, ka luftuar kundër bidateve, pa marrë parasysh, se a kishin të bënin me akidë (besim) apo fikh (jurisprudencë Islame).”   (Muhammed Bejumi, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të tjerët për Imam Albanin | Lini një koment

Shejh Albani për martesën dhe xhematin Teblig

Shejkh el-Albani (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë: ”Të gjitha gratë duhet të preferojnë (tentojnë) të martohen me burra, të cilët kërkojnë dituri.” (Silsilat ul-Huda uen-Nur, 345) Shejkh el-Albani (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë:   ”Xhemati teblig i lënë gratë dhe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

A e njohin Islamin Xhematu Teblig?

A e njohin Islamin Xhematu Teblig?

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje, Video | Lini një koment

Muhadithi i Medinës debaton me muhadithin e epokës tonë në lidhje me agjërimin e ditës së shtunë III

Muhadithi i Medinës debaton me muhadithin e epokës tonë në lidhje me agjërimin e ditës së shtunë                          III Debati në mes të Abadit dhe Albanit Referenca: Audio kasetë Autor: Grup dijetarësh Tema: Agjërimi i ditës së shtunë Burimi: http://subulassalaam.com Përktheu: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | ! Koment

A ndryshon rregulli për kontrollin (frenimin) e lindjes nga ai i kufizimit familjar (të pasardhësve)?

A ndryshon rregulli për kontrollin (frenimin) e lindjes nga ai i kufizimit familjar (të pasardhësve)? Përgjigje:Kontrolli (frenimi) i lindjes ka disa hollësi në të. Prandaj, unë them që kjo gjë, e cila njihet si “frenim i lindjes” është prej asaj … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Etiketuar me | Lini një koment

Kush ishte Imam Albani (rahimehullah)

Postuar tek Video | Lini një koment

Shejh Albani për Shejh Bin Bazin

Imam el-Albani(All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë: ”Ibn Baz ka mbushur botën me dituri.” (Silsilat-ul-Huda uen-Nur, nr. 739)

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

A i lejohet gruas që ta pengoj burrin e saj nga martesa?

A i lejohet gruas që ta pengoj burrin e saj nga martesa? Imam Albani Pyetje: A është e lejueshme për gruan që të ndaloj burrin nga martesa tjetër? Imam Albani: Jo, sigurisht që nuk është e lejuar për shkak të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Motra Muslimane | Lini një koment