Arkiva Mujorë: Prill 2013

Mënyra e dhënies fund padrejtësisë së udhëheqësit!

Mënyra e dhënies fund padrejtësisë së udhëheqësit! Shejh Albani (Allahu e mëshiroftë) ka thënë: “Rruga e vetme për t’i dhënë fund padrejtësisë së udhëheqësit është që muslimanët të kthehen me Pendim tek Zoti i tyre,të saktësojnë Besimin e tyre dhe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Vizita që ia bëri Shejh Muhammed Xhemil Zejno Imam Albanit në spital disa muaj para se të vdiste.

Vizita që ia bëri Shejh Muhammed Xhemil Zejno, Imam Albanit në spital disa muaj para se të vdiste (Dobi nga mbrehtësia mendore e Shejhut dhe qëndrimi i tij karshi Xhematit Teblig) Ebu el Harith es Sem’ani thotë: Shkova ta vizitoj … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

A është e lejuar që studenti mjekësisë t’a kontrollojë trupin e zhveshur?

A është e lejuar që studenti mjekësisë t’a kontrollojë trupin e zhveshur? Autor: Muhammed Nâsir-ud-Din el-Albâni Burimi: Silsilat-ul-Hudâ uan-Nur 324 Pyetja: Personi i cili studion mjekësinë këtë vitë duhet t’a shikojë/kontrolloj trupin e zhveshur. Çfarë thotë sheriati për këtë? Përgjigje: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

{Pjesa e fundit}Fitneja e Algjerisë dhe përgjigjja e shejh Albanit në disa pyetje që ia dërguan “Fronti islamik i shpëtimit”

{Pjesa e fundit}Fitneja e Algjerisë dhe përgjigjja e shejh Albanit në disa pyetje që ia dërguan “Fronti islamik i shpëtimit” Lexo pjesen e pare: https://imamalbani.wordpress.com/2013/01/21/fitneja-e-algjerise-dhe-pergjigjja-e-shejh-albanit-ne-disa-pyetje-qe-ia-derguan-fronti-islamik-i-shpetimit/ Lexo pjesen e dytë: https://imamalbani.wordpress.com/2013/03/18/pjesa-e-dytefitneja-e-algjerise-dhe-pergjigjja-e-shejh-albanit-ne-disa-pyetje-qe-ia-derguan-fronti-islamik-i-shpetimit/ Pyetja e katërt: Cilat janë rregullat e sheriatit në lidhje me metodat … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Rreth saktësisë së hadithit “Nëse më do ti mua, atëherë përgaditu për një varfëri të thellë (të thatë)”

Rreth saktësisë së hadithit “Nëse më do ti mua, atëherë përgaditu për një varfëri të thellë (të thatë)“ Po e sjellë një dobi të re rreth një hadithi pejgamberik shumë i rëndësishëm dhe me kuptim prekës, dhe këtë hadith shejh Albani … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Hadithe Sahih | Lini një koment

Arsyet e neglizhences (dobesise) se imanit te thirresit selefi

Arsyet e neglizhences (dobesise) se imanit te thirresit selefi Shejh Muhammed Nasiruddin el-Albani “Te mos harrojme edhe faktorin e fundit te rendesishem qe shkakton neglizhencen: Shoqeria ose rrethi i keq qe e rrethon thirresin ne fene e Allahut te Madheruar. … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Të konsideruarit udhëtar, udhëtimi dhe kushtet e tij

Të konsideruarit udhëtar, udhëtimi dhe kushtet e tij Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (Allahu e mëshiroftë!) Burimi: Silsiletul-Huda ue Nur, kaseta nr. 247 Pyetje: “Pse e plotësuat (namazin tuaj)?” (Gjatë një udhëtimi të shejkhut, përderisa ai ishte duke u falur me … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Video | Lini një koment