Arkiva Kategorie: Akide

Shejh Ibën Uthejmin për akuzimin e shejh Albanit me irrxha

Postuar tek Akide, Metodologji, Të tjerët për Imam Albanin, Video | Lini një koment

VEPRA E SINQERTE DHE KUR PRANOHET AJO

Pyetje:Kur është një veper salih (e drejtë) apo kur pranohet një veper? Përgjigje:Kur një veper është e mirë dhe e dëshiruar mund të njihet nga Kur’ani dhe Sunneti. Që një veper (nga All-llahu) të pranohet, duhen përmbushur dy kushte: Së … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide | Lini një koment

Imam Albani për ateistët

PyetesiÇfarë është ateizmi dhe cili është gjykimi fetar në lidhje me të? Shejh Albani:Ateizmi është mohimi i diinit (fesë). Pyetesi:Dhe vendimi? Shejh Albani:Vendimi për këtë është se ata (ateistët) do të jenë përgjithmonë në xhehennem. Shejh Albaani, rahimahullah Nga një … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide | Lini një koment

Shejh Muhamed Nasirudin Albani (Allahu e mëshiroftë) është pyetur rreth magjisë ?

Shejh Muhamed Nasirudin Albani (Allahu e mëshiroftë) është pyetur rreth magjisë ? Pyetësi: …Këto çështje janë prej çështjeve të magjisë dhe epilepsis. Shejhu: Çfarë çështjesh? Pyetësi: Çështje magjish. Shejhu: Magjish? Pyetësi: Po, dhe epilepsia në rrugë sheriatike, sipas të cilës … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Të ndryshme | Lini një koment

Nën hijen e kujt?

Nën hijen e kujt? Pyetje: “Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Shtatë persona do të jenë nën hijen e Allahut në Ditën kur nuk ka hije tjetër pos hijes së Tij …” Është e njohur përgjithësisht se është trupi … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Pyetje dhe përgjigje, Uncategorized | Lini një koment

Nuk ka asnjë dëshmi se Allahu ka më shumë se dy sy

Nuk ka asnjë dëshmi se Allahu ka më shumë se dy sy Shejkh Muhammed Nasiruddin el-Albani, Allahu e mëshiroftë, thotë: ❝ Nuk ka asnjë dëshmi se Allahu ka më shumë se dy sy. Kjo është ajo që ka ardhur nga … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Citate, Uncategorized | Lini një koment

A munden njerëzit t’i shohin melaiket?

A munden njerëzit t’i shohin melaiket? Pyetësi: A munden njerëzit t’i shohin melaiket? Albani: Në formën në të cilën i ka krijuar Allahu, jo. Në forma të cilat ata mund të imitojnë, natyrisht. Dhe Aishja, radiAllahu anha, dhe të tjerët … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Enciklopedia, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A ka mundësi që xhindi i njeriut të bëhet i dukshëm?

A ka mundësi që xhindi i njeriut të bëhet i dukshëm? Pyetësi: Të gjithë kanë një (xhin) shoqërues, a ka mundësi që shoqëruesi të jetë i dukshëm për syrin (qoftë në formën e tyre) të vërtetë apo ndonjë formë tjetër? … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Enciklopedia, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A lejohet te themi se gjerat jane te natyrshme si p.sh zone natyrore….

A lejohet te themi se gjerat jane te natyrshme si p.sh zone natyrore…. Pyetje: A lejohet te themi se gjerat jane te natyrshme si p.sh zone natyrore, apo leng frutash natyral ? Shejh Albani (Allahu e meshirofte): Pergjithesisht nuk mendoj … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Të ndryshme | Lini një koment

I varferi qe duron, apo i pasuri qe falenderon?

Shejh Albani Allahu e meshirofte thoshte: “Me kujtohet nje shembull rreth te cilit dijetaret kane shprehur mendime te kunderta, se kush konsiderohet me i mire, i varferi qe duron, apo i pasuri qe falenderon? Pra ekzisotojne fjale te ndryshme, dikush … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide | Lini një koment