Arkiva Mujorë: Gusht 2013

Të merresh me gabimet e të tjerëve duke e lën veten

Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: ‘‘Shumë nxënës (të dijes) të sotshëm, e mbajnë të zënë veten e tyre (merren me) gabimet e të tjerëve, në vend se të merren me të vetat.” Burimi: ”El-Huda uen-Nur”, 788

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Et Tesfijeh uet Terbijeh

Et Tesfijeh uet Terbijeh Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!): “Kur besimtarët të vendosin në praktikë et tesfijeh dhe et terbijeh, atë ditë ku kjo të realizohet, besimtarët kanë për t’u gëzuar me ndihmën e Allahut (që do u vijë).” Broshura me titull “Et … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Shejkh Albani për gjendjen në Egjipt, sikur të ishte drejtpërdrejtë aty

Shejkh Albani për gjendjen në Egjipt, sikur të ishte drejtpërdrejtë aty Pyetje: “Oh Shejkh, ka disa të cilët pretendojnë se ata të cilët (vdesin) gjatë përleshjeve në mes të vëllëzerve (popullit) dhe regjimit, ka disa vëllëzer të cilët pohojnë se … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Mosfalja e namazit sunet menjëherë pas namazit obligativ

Transmetohet nga Abdullah bin Rabaha, burrë i cili ishte sahabe i profetit sal-lAllahu alejhi ue selem- se i dërguari i Allahut kishte falur namazin e ikindisë dhe ky burrë u ngrit që të falej. Umeri e pa dhe i tha … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | Lini një koment

Vendosja e ligjit të Allahut

Vendosja e ligjit të Allahut Ka thënë Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!): “Nëse ne do të dëshirojmë që të ngrejmë (vendosim) gjykimin me ligjin e Allahut të Lartësuar në tokë, a duhet (së pari) t`ia fillojmë me luftimin ndaj pushtetarëve … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

E vërteta nuk njihet me anë të burrave, porse mësoje të vërtetën dhe i njeh burrat.

E vërteta nuk njihet me anë të burrave, porse mësoje të vërtetën dhe i njeh burrat Ka thënë Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!): Ruaje (ji i zellshëm) fortë o ti musliman që t’a njohësh/mësosh islamin tënd nga Libri i Zotit … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Përmendja e emrit të Allahut në banjë

Përmendja e emrit të Allahut në banjë Shejh Albani, Silsilet el-Hudâ we Nûr 224/4 Pyetësi: Si është vendimi i përmendjes së emrit të Allahut para abdesit në banjë? Shejh Albani: Ti po mendon, për shembull, për një hapësirë të vogël, katër … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | Lini një koment