Arkiva Mujorë: Maj 2015

Takimi i shejh Albanit me shejh Ibn Bazin

Takimi i shejh Albanit me shejh Ibn Bazin Më kujtohet kur herën e fundit vizitova Shejh Bin Bazin në Taif, e fala pas tij namazin e jacisë mendoj apo të sabahut, lidha duart pas rukusë (ky ishte mendimi i shejh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Ndalimi i shitjes së rrobave me firmë falso

Ndalimi i shitjes së rrobave me firmë falso Imam Albani (Allahu e mëshiroftë): Është e ndaluar të shesësh rroba me emër të markës falso, është mashtrim. Silsile el Huda ue Nur, 355.

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Kush jep selam i pari në telefon?

Kush jep selam i pari në telefon? Modesti dhe edukatë! Thotë njëri nga nxënësit e shejkh Albanit, Salih Taha (Ebu Islam), duke treguar për shejkhun e vet: “Shejkhu telefonoi një ditë kur unë nuk isha në shtëpi dhe telefonin e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Sjella e imam Albanit, Të ndryshme | Lini një koment

RISHIKIMI I “SILSILETU DAIFAH” NGA ANA E SHEJH MESH’HURIT(Allahu e Ruajtë)

 RISHIKIMI I “SILSILETU DAIFAH” NGA ANA E SHEJH MESH’HURIT(Allahu e Ruajtë) Thotë shejh Meshhur Hasen Al Selman (Allahu e ruajt): “Më la si detyrë shejhu ynë -imam Albani- Allahu e mëshiroftë që të rishikoja një prej vëllimeve të librit Silsiletu … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe të dobëta/shpifura, Këshilla nga shejh Albani | Lini një koment