Arkiva Kategorie: Ringjalle një sunnet

Dhirkri sipas sunnetit behet me majet e gishtrinjeve

Dhirkri sipas sunnetit behet me majet e gishtërinjeve Ka thënë shejh Muhammed Nasiruddin el-Albani (Allahu e mëshiroftë): “Do të mjaftonte një e keqe e vetme që gjendet tek tespihët, ato kanë shkatërruar një sunnet që është numërimi me gishtërinjë, për … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Citate, Ringjalle një sunnet, Uncategorized | Lini një koment

Musafiri duhet të kërkoj leje nga vëllau që e viziton

Musafiri duhet të kërkoj leje nga vëllau që e viziton Profeti ﷺ ka thënë: “Kur dikush prej jush viziton vellain e tij dhe qendron tek ai, atehere mos te ngrihet (largohet) derisa t’i marr leje atij”. Shejh Albani (Allahu e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe Sahih, Ringjalle një sunnet, Të ndryshme | Lini një koment

Ringjalle një sunet: Të thënit: “Semi Allahu limen hamideh” në namaz në kohën e duhur.

 Ringjalle një sunet: Të thënit: “Semi Allahu limen hamideh” në namaz në kohën e duhur. Imami tha: “Ky gjithashtu është një Sunet i cili është braktisur…. Njëri nder sunetet që është braktisur është se shumica e muslimanëve nëse jo të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Ringjalle një sunnet | Lini një koment

Vasijeti (Testamenti) komplet i Imam Muhammed Nasir ed Din el Albani

Vasijeti (Testamenti) komplet i Imam Muhammed Nasir ed Din el Albani Vasijeti im Bismillahirrahmanirrahim – I porosis gruan, fëmijët, shokët dhe çdo kë që më don, që në momentin kur të ju mberrijë lajmi i vdekjes sime, të bëjnë dua … Vazhdoni leximin

Postuar tek Jeta e Imam Albanit, Këshilla nga shejh Albani, Ringjalle një sunnet, Sjella e imam Albanit | ! Koment

Dy rekate sunnet pas namazit të ikindisë(sunnet i harruar)

Dy rekate sunnet pas namazit të ikindisë(sunnet i harruar) Shejh Albani në es-Sahîha (6/2/1013-1014) : ”… përmbledhtas: nga çfarë parapriu, dy rekatet mbas ikindisë janë sunet, nëse falen së bashku me ikindinë para se dielli të bëhet i verdhë … … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Ringjalle një sunnet | Lini një koment

Leximi i Sures Asr dhe Dhënia e Selamit-Sunnete te Harruara

Leximi i Sures Asr dhe Dhënia e Selamit-Sunnete te Harruara Esh-Shabi transmeton: ”Kur sahabet e Muhammedit ( te Derguarit te Allahut صلى الله عليه و سلم  ) u takonin ata ia jepnin doren njeri-tjetrit dhe kur u kthenin nga ndonje … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Ringjalle një sunnet | ! Koment

Një sunet i braktisur

Një sunet i braktisur Përktheu: Avni Xhemajli ( Ebu Ensarij) Burimi: http://salafus-saaliheen.blogspot.com/  ” عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ عَنْ النَّبِي صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ  قَالَ إِذَا خَرَجْتَ مِنْ مَنْزِلِكَ فَصَلِّ رَكْعَتَيْنَ يَمْنَعَانِكَ مِنَ مَخَْرَجِ السُّوءِ ، وَ إِذَا دَخَلْتَ إِلَى مَنْزِلِكَ فَصَلِّ رَكْعَتَيْنَ … Vazhdoni leximin

Postuar tek Ringjalle një sunnet | Lini një koment

Koha kur Aishja qeshi aq shumë saqë koka i ra në prehrin e profetit

Koha kur Aishja qeshi aq shumë saqë koka i ra në prehrin e profetit Përktheu: Avni Xhemajli ( Ebu Ensarij) Transmetohet nga Urwah se Aishja ka thënë: “ Pash se profeti ishte në humor të mirë dhe i thash: O … Vazhdoni leximin

Postuar tek Ringjalle një sunnet | Lini një koment