Arkiva Mujorë: Tetor 2021

Shërimi i umetit dhe kthimi i krenarisë që kishte !

Fjalë që duhet shkruar me ngjyrë ari Muhamed Nasirudin el Albani Allahu e mëshiroftë ka thënë: “Shërimi i këtij umeti dhe kthimi i krenarisë së tij si dhe ngritja e shtetit (islam të pastër) nuk ka rrugëzgjidhje tjetër pos të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

A ESHTE MARTESA FARZ APO SUNET?

Pyetje:A është martesa Farz apo Sunet? Përgjigje:Kjo(Martesa) është Farz (obligim). Martesa është, sipas besimit tim, Farz (obligim) dhe jo vetëm një Sunet (i rekomanduar). Shejh el-Albani (rahimahullah) Silsilat ul-Huda ua-n-Nur – Kaseta Nr. 224, Pyetja #21.

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

VEPRA E SINQERTE DHE KUR PRANOHET AJO

Pyetje:Kur është një veper salih (e drejtë) apo kur pranohet një veper? Përgjigje:Kur një veper është e mirë dhe e dëshiruar mund të njihet nga Kur’ani dhe Sunneti. Që një veper (nga All-llahu) të pranohet, duhen përmbushur dy kushte: Së … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide | Lini një koment

Imam Albani për ateistët

PyetesiÇfarë është ateizmi dhe cili është gjykimi fetar në lidhje me të? Shejh Albani:Ateizmi është mohimi i diinit (fesë). Pyetesi:Dhe vendimi? Shejh Albani:Vendimi për këtë është se ata (ateistët) do të jenë përgjithmonë në xhehennem. Shejh Albaani, rahimahullah Nga një … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide | Lini një koment