Arkiva Mujorë: Qershor 2013

Përshëndetja me dorë

Përshëndetja me dorë “Nuk është nga ne (muslimanët) ai që ngjason të tjerët përveç neve. Mos u ngjasoni me çifutët dhe me të krishterët, çifutet përshëndeten duke bere shenjë (gjest) me gisht, ndërsa te krishterët përshëndeten duke bere shenjë(gjest) me pëllëmbë (dorë)”. … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith | Lini një koment

Thirrje për ligjet Islamike

Thirrje për ligjet Islamike Imam el-Albani (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Shumica e atyre që bëjnë thirrje për ligjet islamike për botën, nuk i kanë ligjet islamike në 4 muret e tyre (në shtëpitë e tyre), në vetveten e tyre, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Leximi i tri ajeteve të njohur nga kaptinat ‘Ali Imran’, ‘Nisa’ dhe ‘Ahzab’ bëhet ndonjëherë e jo gjithmonë

Leximi i tri ajeteve të njohur nga kaptinat ‘Ali Imran’, ‘Nisa’ dhe ‘Ahzab’ bëhet ndonjëherë e jo gjithmonë  Imam Albani, rahimehullah, në parathënien e botimit të parë të ri 1421 h, të librit të tij “Sahihu et-tergib ve et –terhib” … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Fikhu, Të ndryshme | Lini një koment

Shejkh Albani dhe detyrat e tij si kreu i familjes

Shejkh Albani dhe detyrat e tij si kreu i familjes Gruaja e Shejkh Albanit, Ummu el-Fadl, është pyetur: “A e keni përceptuar ju si gruaja e dijetarit, se dituria e tij, kërkimi i tij i dijes dhe koha e tij, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Jeta e Imam Albanit | Lini një koment

I varferi durimtar apo i pasuri falenderues

I varferi durimtar apo i pasuri falenderues Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Tani më vjen ndërmend një shembull (rast) ku dijetarët e hershëm kanë pasur kundërshtime mes tyre dhe pyesinin (thonin): A është i varfëri durimtar (ndaj varfërisë) … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment