Arkiva Mujorë: Korrik 2013

Një sqarim shumë i bukur rreth mos’shtimit të numrit të rekateve në namazin e teravive nga Imam Muhammed Nasiruddin el-Albani rahimehUllah

Një sqarim shumë i bukur rreth mos’shtimit të numrit të rekateve në namazin e teravive nga Imam Muhammed Nasiruddin el-Albani rahimehUllah “…Nëse do të kujtonim se sunnetet e forta para dhe pas namazeve farz, si dhe namazet e tjera si … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | Lini një koment

Duhet të kesh dituri rreth haditheve të dobëta!

Duhet të kesh dituri rreth haditheve të dobëta! Imam El-Albani (Allahu e meshiroftë) thotë:”Çdo musliman i cili dëshiron t’u mësojë diçka njerëzve tjerë, është i obliguar, të ketë dituri mbi hadithet e dobëta, çfarë shumica në ditët e sotme nuk … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Dashuria për hirë të Allahut

Dashuria për hirë të Allahut Hoxha i Islamit Imam Albani sfidon ne mexhlis me pyetjen:” A e dini se sa është çmimi, vlera e dashurisë për hir të Allahut? A e di dikush nga ju këtë çmim? Nëse ka dikush … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani, Të ndryshme | Lini një koment

Përdorimi i pilulave nga frika për edukimin e fëmijëve

Përdorimi i pilulave nga frika për edukimin e fëmijëve Pyetje: Cili është gjykimi i pilulave kontraceptive për shtyrjen e shtatzënisë? Imam Albani: Kjo varet nga shkaku i përdorimit. Në qoftë se kjo është për shkak të ndonjë sëmundjeje të përshkruar … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje, Të ndryshme | Lini një koment

Nuk ka argument se duhet ta fshijme qafen gjate abdesit

Nuk ka argument se duhet ta fshijme qafen gjate abdesit Imam Albani, Allahu e mëshiroftë: ”Nuk ka asnjë hadith të vetëm autentik, i cili flet mbi fshirjen e qafës gjatë abdesit.” (adh-Dha’ifah 1/169)

Postuar tek Fikhu | Lini një koment

A është e lejueshme që imami i xhamisë të mbajë ders mes rekateve gjatë namazit të teravive

A është e lejueshme që imami i xhamisë të mbajë ders mes rekateve gjatë namazit të teravive Al-lame shejh Albani qe pyetur: A është e lejueshme që imami i xhamisë të mbajë ders mes rekateve gjatë namazit të teravive? Përgjigje: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

LARGOHUNI NGA ASHPËRSIA DHE BËHUNI TË BUTË ME KUNDËRSHTARËT

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

SHEJH ALBANI RRETH ZGJATJES SË NAMAZIT NË TARAVI, VEÇANËRISHT NË NATËN KUR PLOTËSOHET LEXIMI I KURANIT.

SHEJH ALBANI RRETH ZGJATJES SË NAMAZIT NË TARAVI, VEÇANËRISHT NË NATËN KUR PLOTËSOHET LEXIMI I KURANIT.  Shejh Isam Musa Hadi thotë: “Kam dëgjuar atë (imam Albanin) të kritikonte vazhdimisht imamët e Haramit dhe të tjerët të cilët e zgjatnin namazin … Vazhdoni leximin

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

SHEJH ALBANI RRETH LIBRIT TË SEFER HAUALIT

Shejh Albani rreth librit të Sefer Haualit Shejh Isaam Musa Haadi: “E pyeta shejh Albanin rreth librit të Sefer el Haualit të titulluar Dhahiratul Irxha e ai më tha: “Një libër i keq. Nuk kam menduar se ai ka devijuar … Vazhdoni leximin

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Gjykimi i shprehjes ‘Çdo vitë dhe ju jeni me mirë’

Gjykimi i shprehjes ‘Çdo vitë dhe ju jeni me mirë’ Shejh Albani (Allahu e meshirofte!) eshte pyetur: Cili eshte gjykimi i shprehjes “Çdo vitë dhe ju jeni me mirë – كل عام وانتم بخير”? Shejhu (Allahu e meshirofte!) u pergjigje: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment