Arkiva Mujorë: Gusht 2014

Çfarë të bësh nëse je duke falur namaz sunet dhe thirret ikameti…?

Pyetësi:  Në lidhje me namazin në rekatin e dytë, nëse, për shembull, je ulur apo je ngritur për rekatin e dytë në namaz sunet dhe thirret ikameti, a duhet ta ndërpresësh namazin apo ta plotësosh atë, rekatin e dytë?  Shejkh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Zekati i shikimit

Zekati i shikimit “Me ka treguar vellau im Ebul Hasen Ali bin Hasen el Etheri, se nje here shejh Albani (Allahu e meshirofte) ishte ftuar per darke nga njëri prej vëllezereve. Ne ate ftese kishte vajtur edhe Aliu dhe kur … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Si falet namazi në vendin ku nata është shumë e gjatë, mbi 20 orë?

Pyetësi: Në Leningrad janë rreth katër muaj ku nata është shumë e gjatë, deri në njëzetë orë, dhe dita është rreth njëzetë orë, dhe anasjelltas, pra si duhet të falet namazi?     Shejkh Albani: Ata e llogarisin namazin duke u bazuar me … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje, Uncategorized | Lini një koment

Kur përfundon koha e (namazit të) jacisë?

Kur përfundon koha e (namazit të) jacisë?    Pyetësi: Deri kur është koha e jacisë? Shejkh Albani: Deri në mes të natës, sepse kjo është theksuar qartë në Sahih Muslim, nga hadithi i Abdullah ibn Amr ibn el-As, i cili ka thënë: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Gjykimi se filan grupi është në mesin shtatëdhjetë e dy grupeve!

Gjykimi se filan grupi është në mesin shtatëdhjetë e dy grupeve! Pyesin: filan hizbi (partia) apo filan xhemati, a janë në mesin e shtatëdhjetë e dy grupeve? Them: Nuk lejohet të përgjigjet se ata janë apo nuk janë në mesin … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Nuk mund ta falesh namazin ( pasi i la kaluar koha) nëse ke qenë i zënë me biznes apo me lojë

Nuk mund ta falesh namazin ( pasi i la kaluar koha) nëse ke qenë i zënë me biznes apo me lojë Pyetësi:  Një vëlla thotë: Më iku namazi i ikindisë dhe filloi koha e akshamit, cilën prej të dyjave duhet … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A lejohet te themi se gjerat jane te natyrshme si p.sh zone natyrore….

A lejohet te themi se gjerat jane te natyrshme si p.sh zone natyrore…. Pyetje: A lejohet te themi se gjerat jane te natyrshme si p.sh zone natyrore, apo leng frutash natyral ? Shejh Albani (Allahu e meshirofte): Pergjithesisht nuk mendoj … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Të ndryshme | Lini një koment

Kthimi i Selamit atij që nuk falet

Kthimi i Selamit atij që nuk falet Pyetësi: Personi i cili nuk falet kalon pranë teje dhe thotë “Es selamu alejkum”, a i përgjigjemi selamit të tij? Shejkh Albani: Po, ia ktheni selamin, por kur ta shoqëroni, këshillojeni. Al-Hudaa wan-Noor, 97.

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A lejohet të flitet rreth gjerave të dunjasë në xhami?

A lejohet të flitet rreth gjerave të dunjasë në xhami? Pyetësi: A lejohet që të flitet rreth gjërave të dunjasë në mes të ezanit dhe ikametit në xhami? Shejkh Albani: Ka shtjellim rreth përgjigjes- lejohet dhe nuk lejohet. Nëse është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Etiketuar me , , | Lini një koment

Nga erdhi nofka Vahabijeh?

Nga erdhi nofka Vehabijeh? Shejh Albani thote: “Kur thirrja e Muhamed bin Abdil-Vehabit u përhap në mesin e arabëve, turqit u frikësuan se mbretëria e tyre do të humbet dhe pastaj filluan të paralajmërojnë kundër kësaj thirrje duke e emërtuar … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment