Arkiva Kategorie: Bidatet

Dhirkri sipas sunnetit behet me majet e gishtrinjeve

Dhirkri sipas sunnetit behet me majet e gishtërinjeve Ka thënë shejh Muhammed Nasiruddin el-Albani (Allahu e mëshiroftë): “Do të mjaftonte një e keqe e vetme që gjendet tek tespihët, ato kanë shkatërruar një sunnet që është numërimi me gishtërinjë, për … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Citate, Ringjalle një sunnet, Uncategorized | Lini një koment

Ashtu si jeni i keni edhe prijësit

“Ashtu si jeni i keni edhe prijësit.” Transmetohet se Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: Ashtu si jeni i keni edhe prijësit. Shejh Albani për këtë hadith thotë: Daif (i dobët)… për më shumë unë mendoj se domethënia e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

TEQET E SUFINJËVE DHE VEPRIMET NË KËTO TEQE

TEQET E SUFINJËVE DHE VEPRIMET NË KËTO TEQE Pyetje: Një vëlla pyet: Në lidhje me teqet e Sufijve, në të cilat i bien defit dhe përdorin shufrat metalike (për të shpuar veten, sh.p.), cili është gjykimi për këtë çështje? Shejkh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Grupacionet, Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment

Nuk ka argument për ngritjen e duarve në lutje pas namazit

Nuk ka argument për ngritjen e duarve në lutje pas namazit “Nuk ka asgjë të vërtetuar nga i Dërguari i All-llahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem që ai i ka ngritur duart pas namazit(në lutje). Ajo që Imami dhe namazfalësit e bëjnë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Citate, Fikhu, Hadithe të dobëta/shpifura, Të ndryshme | Lini një koment

Vënia e unazës së fejesës/martesës – Sheikh al-Albani

Vënia e unazës së fejesës/martesës – Sheikh al-Albani  Pyetja 9 fetvaja nr.4127 Pyetsi: Cili është vendimi mbi vënien e unazës së martesës për të dyja palët, burrin dhe gruan ? Zakonisht çifti vënë unazë në të cilën janë të gravuara … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Të ndryshme | Lini një koment

Leximi i tri ajeteve të njohur nga kaptinat ‘Ali Imran’, ‘Nisa’ dhe ‘Ahzab’ bëhet ndonjëherë e jo gjithmonë

Leximi i tri ajeteve të njohur nga kaptinat ‘Ali Imran’, ‘Nisa’ dhe ‘Ahzab’ bëhet ndonjëherë e jo gjithmonë  Imam Albani, rahimehullah, në parathënien e botimit të parë të ri 1421 h, të librit të tij “Sahihu et-tergib ve et –terhib” … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Fikhu, Të ndryshme | Lini një koment

Braktisja e tespihëve është më parësore

Braktisja e tespihëve është më parësore Ka thënë shejh Muhammed Nasiruddin el-Albani (Allahu e mëshiroftë): “Do të mjaftonte një e keqe e vetme që gjendet tek tespihët,ato kanë shkatërruar një sunnet,që është numërimi me gishtërinjë, për të cilën të gjithë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet | Lini një koment

Cili është gjykimi në lidhje me leximin e duas pas perfundimit të leximit të Kuranit i cili është i shtypur në disa mus’hafe?

Cili është gjykimi në lidhje me leximin e duas pas perfundimit të leximit të Kuranit i cili është i shtypur në disa mus’hafe?  “Vërtetë, lutja e shtypur në disa prej mus’hafeve të botuara në Turqi dhe disa vende të tjera … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment