Arkiva Mujorë: Tetor 2014

Çka i tha Shejh Albani nxënësit të tij Shejh Ebu Jusrit pak para vdekjes

Çka i tha Shejh Albani nxënësit të tij Shejh Ebu Jusrit pak para vdekjes Shejh Ebu Jusri, Allahu e ruajttë, na tregoj: “Disa ditë para vdekjes së shejhut, shkova në spital ku shejhu ishte i shtrirë që ta vizitoj atë. … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Fjala “VEHABI” nga ana gjuhesore

Fjala “VEHABI” nga ana gjuhesore Shejh Albani (Allahu e mëshiroftë) ka thënë: ”Fjala Vehabi nga ana gjuhesore eshte e gabuar per dy arsye: 1) Vehabi rrjedh nga emrat e Al-llahut el-Vehhab (Ai qe gjithmone jep). Domethene, emri perbehet nga nderi. 2) Njeriu per … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

HADITHI ME KËTË TEKST “Brezi më i mirë është brezi im…” NUK KA BAZË

HADITHI ME KËTË TEKST “Brezi më i mirë është brezi im…” NUK KA BAZË Është përhapur në gjuhët e shumë prej nxënësve dijes, ligjëruesve dhe imamëve të xhamive, në ligjërat dhe hutbet e tyre, hadithi: “Brezi më i mirë është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe të dobëta/shpifura | Lini një koment

A mund të bazohemi tek libri “Shpirti” i Ibën Kajimit?

A mund të bazohemi tek libri “Shpirti” i Ibën Kajimit? Nuk duhet bazuar tek ai libër, edhe pse Ibën Kajimi është vërtetë kajim (i vlefshëm) tek ne, por libri i tij, nëse është i tij në të vërtetë, i ngjan … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

Bazat e thirrjes selefije

Bazat e thirrjes selefije Shejh Albani (Allahu e meshirofte!): Bazat e thirrjes selefije ngrihet mbi tri gjera: 1. Kurani Ndershem. 2. Suneti autentik. 3. Kuptimi i ketyre te dyjave (Kuranit dhe Sunetit) sipas metodologjise se es selefus salih prej sahabeve, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Si të veprojmë nëse në rrugë gjejmë një shumë të vogël parash?

Si të veprojmë nëse në rrugë gjejmë një shumë të vogël parash? Pyetje: Njëri pyet nëse në rrugë gjej para apo gjëra tjera që nuk kanë vlerë, si të veproj me to? Përgjigje: Nëse është ashtu siq përmendët, atëherë nëse … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

{FOTO E BALLINËS} 6. Vendimi i Islamit për lënësin e Namazit

Librat e Imam Albanit rahimehUllah të përkthyera në gjuhën shqipe 6. Vendimi i Islamit për lënësin e Namazit

Postuar tek Foto të librave të përkthyera | Lini një koment

Nuk lejohet agjërimi i Ditës së Arafatit nëse i bie në ditën e premte nëse nuk ke agjëruar në ditën e enjte gjithashtu

Nuk lejohet agjërimi i Ditës së Arafatit nëse i bie në ditën e premte nëse nuk ke agjëruar në ditën e enjte gjithashtu Pyetësi: “Nëse Dita e Arafatit bie në ditën e Premtë, dhe nëse një grua pastrohet nga cikli … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Rreth Kurbanit dhe ndarjes së saj

Rreth Kurbanit dhe ndarjes së saj Shejh Albani (Allahu e meshirofte!): Persa i perket asaj qe eshte perhapur ne mesin e njerezve se nje e treta e kurbanit hahet, nje e treta jepet sadaka dhe nje e treta dhurohet kjo … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | Lini një koment