Arkiva Mujorë: Shkurt 2013

Thënie nga Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!) -Pjesa II

Thënie nga Imam Albani (Allahu e mëshiroftë) -Pjesa II ”Nuk është e obliguar me thënë çdo herë ”sal Allahu alejhi ue selem” kur përmendet Profeti në një vend.” (Silsilat-ul-huda ue Nur; 192   ”Unë shpresoj që muezinet tanë ta thërrasin … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Shejh Albani per foton

Shejh Albani per foton “Frigohem qe Selefite nje dite do te thonë: Fotografija nuk është krijim pikture.Ju thjesht shtypni një pullë”. Silsilatul Huda uen Nur 393

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

A e bën parakalimi i një gruaje namazin e një gruaje të pavleshëm?

A e bën parakalimi i një gruaje namazin e një gruaje të pavlefshëm? Pyetje: “A e bën parakalimi i një gruaje edhe namazin e një gruaje të pavlefshëm?” Imam Albani: “Po, një grua e bën namazin e një gruaje të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | Lini një koment

Disa thënie nga Imam Albani rahimehUllah

 Disa thënie nga Imam Albani rahimehUllah ”Sejjid Kutubi jetoi shumicën e jetës së tij pa metodologjinë Selefije. Në fund të jetës së tij, në burg, ai filloi të kapet fort pas saj.” (Silsilat-ul-Huda ven-Nur, 188)   ”Nuk ka asnjë argument … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Imam Albani rreth busolles per namaz

Imam Albani rreth busolles per namaz Silsilat-ul-Hudâ wan-Nűr (530) Pyetja: A eshte i obliguar udhetari qe ta kete me vete busollen qe ta mund ta gjej se ku ehste kibleja, neqoftese nuk e dine se ku eshte? Pergjigjje: Po, eshte … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | Lini një koment

Gruaja dhe sytë e saj

Gruaja dhe sytë e saj Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë:    ”Gjëja më e bukur të një grua janë sytë e saj. A nuk e keni dëgjuar se çfarë thotë poeti: Mos lufto kundër zemrës sime, dy të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit (Allahu i mëshiroftë!)

Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit (Allahu i mëshiroftë!) Një prej nxënësve të dijës hipi në makinën shejh Albanit (Allahu e mëshiroftë!). Shejhu e ngiste shpejt makinën. Nxënësi i tha: ”Ngadalë o shejh (ule shpejtësinë), se shejh Ibën Bazi … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Nuk duhet heshtur ndaj artikujve që bëjnë injorantët të cilët kundërshtojnë metodologjinë tonë

Nuk duhet heshtur ndaj artikujve që bëjnë injorantët të cilët kundërshtojnë metodologjinë tonë Imam Muhammed Nasiruddin el-Albani rahimehUllah      Ky artikull[1] u shkrua në rrethana të veçanta dhe për diçka të veçantë, kështu që urtësia kërkoi që ky punim të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

Shejkh el-Albani dhe modestia e tij *Emocionale*

Shejkh el-Albani dhe modestia e tij *Emocionale* Prezentuesi: Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit. Falënderimi i qoftë Allahut. Salatet dhe selamet e Allahut qofshin mbi të Dërguarin (sal’Allahu alejhi ue selem), familjen e tij dhe shokët e tij. Më tej: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Video | Lini një koment

Çfarë thotë shejh Albani për veten e tij pasi kishte arritur në moshën tetëdhjetë e katër vjeçare?

Çfarë thotë shejh Albani për veten e tij pasi kishte arritur në moshën tetëdhjetë e katër vjeçare? Në librin Sahihu Mevaridi Dhem’an, shënohet hadithi që përcjell Ebu Hurejre, ku Pejgamberi (salallahu alejhi ve selem) ka thënë: “Mosha e pjestarëve të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment