Arkiva Mujorë: Shtator 2014

Arabia Saudite eshte shteti me i afert me Kuranin dhe Sunnetin

Arabia Saudite eshte shteti me i afert me Kuranin dhe Sunnetin Arabia Saudite eshte shteti me i afert me Kuranin dhe Sunnetin. Nuk ekziston vend ku Selefit kane liri me shume se sa ne Arabine Saudite…Mirpo, pas kryengritjes ne xhamine … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Vullneti i hekurt i shejh Albanit

Vullneti i hekurt i shejh Albanit      Ishte kaderi (caktimi) i Allahut, qe ne vitin 1389 Hixhri qe korespondon me vitin 1969, te burgosesha bashke me disa dijetare te tjere, pa asnje arsye dhe pa bere asnje faj. Gabimi … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment

Hapja e tubimit me leximin e një pjese të Kuranit

Hapja e tubimit me leximin e një pjese të Kuranit Cili është mendimi i juaj rreth asaj që është bërë traditë, leximi i një pjese të Kuranit në hapje të programeve apo manifestimeve? Përgjigje: Hapja e mexhliseve (tubimeve) me lexim të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

Padrejtësitë e udhëheqësve ndaj popullit

 Padrejtësitë e udhëheqësve ndaj popullit Allahu subhanehu ue teala thotë: “E kështu, Ne u japim pushtet disa keqbërësve mbi të tjerët, si dënim për veprat e tyre të këqija.” [El-En’am, 129] Shejh Albani lidhur me këtë ajet thotë: “Pra nëse … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Takimi i shejh Albanit me shejh Uthejminin

Takimi i shejh Albanit me shejh Uthejminin Pyetje: A jeni takuar ndonjëherë me shejh Uthejminin? Përgjigje: “Na ka nderuar me vizitën e tij në Meke… dhe realisht më pëlqeu butësia dhe edukata e tij dhe ishte i qetë, e gjithashtu … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit | Lini një koment