Arkiva Mujorë: Tetor 2015

Mos të jetë qëllimi i vetëm i botimit të librave PËRFITIMI

Mos të jetë qëllimi i vetëm i botimit të librave PËRFITIMI Shejh Albani rahimehullah në librin e tij “en Nasiha” kur flet për një të shtirur si i ditur ndër tjerash thotë: “I tilli rreshtohet në rreshtat e tregtarëve të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani | Lini një koment

CILI ËSHTË QËNDRIMI I EHLI SUNETIT RRETH PRIVILEGJIT TE HILAFETIT TË ALIUT RADIALLAHU ANHU PARA OTHMANIT RADIALLAHU ANHU

CILI ËSHTË QËNDRIMI I EHLI SUNETIT RRETH PRIVILEGJIT TE HILAFETIT TË ALIUT RADIALLAHU ANHU PARA OTHMANIT RADIALLAHU ANHU Pyetësi: E shohim se disa prej dijetarëve të hadithit e kanë privilegjuar (preferuar) Ali Ibn Ebi Talibin para Uthmanit (Allahu qoftë i … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje, Të ndryshme | Lini një koment

Saktësimi dhe dobësimi i haditheve nga ana e bidatxhive

Saktësimi dhe dobësimi i haditheve nga ana e bidatxhive Shejh Albani, Allahu e meshirofte, ka thene: “Çeshtja e bidatçive dikur dhe sot eshte e tille; i dobesojne hadithet e sakta kur jane kundra tyre dhe i saktesojne hadithet e dobeta … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Imam Albani thotë se Shqiptarët janë popull Bujár

Imam Albani thotë se Shqiptarët janë popull Bujár Ai gjatë komentimit të hadithit profetik “Më i miri nga ju është ai që ushqen me ushqim (të tjerët)”  thotë: “Kjo është prej Adeteve të mira që me to janë dalluar arabët … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Personi merr ndihmë sociale nga qeveria jobesimtare

Personi merr ndihmë sociale nga qeveria jobesimtare Pyetje: Personi merr ndihmë sociale nga qeveria jobesimtare në bazë të asaj se ai nuk punon. E nëse ai gjen punë kjo ndihmë sociale i ndërpritet atij, porse ai punon në mënyrë të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

TEQET E SUFINJËVE DHE VEPRIMET NË KËTO TEQE

TEQET E SUFINJËVE DHE VEPRIMET NË KËTO TEQE Pyetje: Një vëlla pyet: Në lidhje me teqet e Sufijve, në të cilat i bien defit dhe përdorin shufrat metalike (për të shpuar veten, sh.p.), cili është gjykimi për këtë çështje? Shejkh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Bidatet, Grupacionet, Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment