Arkiva Mujorë: Shtator 2015

Kush është Alim?

Citate Shejkh Muhammed Nasiruddin el-Albani (Allahu e mëshiroftë!): “Studenti, nxënësi i dijes (Talib-ul-’Ilm) nuk është alim (dijetar). Atëherë kush është alim? Ashtu siç ka thënë Imam Maliku: Unë nuk kam dhënë fetua derisa 70 dijetarë më urdhëronin që ta bëjë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Meshkujt dhe femrat kanë të drejtën e dijes

Citate Shejkh Muhammed Nasiruddin el-Albani (Allahu e mëshiroftë!): “Që të dy (burrat dhe gratë/meshkujt dhe femrat) kanë të drejtën e dijes.” [ Silsiletul-Huda uen-Nur, 806 ] Përktheu: Fatjon Gashi

Postuar tek Citate | Lini një koment

Medh’hebit nuk i është shërbyer sikurse i është shërbyer hadithit në aspektin e transmetimit

Medh’hebit nuk i është shërbyer sikurse i është shërbyer hadithit në aspektin e transmetimit. Dmth katër imamët – Allahu i mëshiroftë dhe qoftë i kënaqur me ta – kanë thënie, por pasuesit e tyre nuk janë përkujdesur për transmetimin e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment