Arkiva Mujorë: Maj 2012

Shejkh el-Albani: Lënia e Namazit -Pjesa e 1

Shejkh el-Albani: Lënia e Namazit -Pjesa e 1  Shejkh el-Albani: Ai që e lë namazin, ka dy gjendje: ose ai beson në obligueshmërin (e namazit), ose e mohon atë (mohon obligueshmërin e tij ). Sa i përket gjendjes të dytë, ai është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | 2 Komente

Prerja e kurbaneve, lutjet dhe leximi tek varret Pjesa e 2.

Prerja e kurbaneve, lutjet dhe leximi tek varret Pjesa e 2.

Postuar tek Video | Lini një koment

Daveti selefi e lufton hizbizmin

Daveti selefi e lufton hizbizmin Shejh Muhammed Nasiruddin el-Albani “Daveti selefij i lufton të gjitha llojet dhe format e hizbizmit (partishmërisë) dhe arsyeja është shumë e qartë: Daveti selefij e ka prejardhjen nga një person i pagabueshëm i cili është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Prerja e kurbaneve, lutjet dhe leximi tek varret Pjesa e 1.

Prerja e kurbaneve, lutjet dhe leximi tek varret Pjesa e 1.

Postuar tek Video | Lini një koment

Dyshimet rreth ndalesës së stolive rrethore nga ari dhe përgjigjet ndaj tyre

Bismil lahirr Rrahmanirr rrahim DYSHIMET RETH NDALESËS SË STOLIVE RRETHORE NGA ARI DHE PËRGJIGJET NDAJ TYRE[1] Nga Dijetari i Islamit  Muhamed Nasirudin Albani Dije se shumë prej dijetarëve kanë kundërshtuar të vepruarit me këto hadithe[2] të shtyrë nga  dyshimet që … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Motra Muslimane | ! Koment

A mund njerëzit të shohin engjëjt?

A mund njerëzit të shohin engjëjt? Pyetësi: A mund njerëzit të shohin engjëjt? Al-Albani: Në formën në të cilën Allahu i krijoi ata, jo. Në forma të cilat ata mund të imitojnë, atëherë sigurisht. Dhe Ai’ishja, Allahu qoftë i kënaqur me të, dhe të tjerët panë Xhibrilin në formën e Dihjahel-Kalbi. Sa për të parë Xhibrilin në formën e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Rruga më e mirë për një grua, për të dhënë (bërë) davet?

Rruga më e mirë për një grua, për të dhënë (bërë) davet? Përktheu: Seladin Musa Pyetje: Cila është rruga më e mir për një grua, për të dhënë (bërë) davet? Përgjigjje: Këshilla ime për gratë: ”Qëndroni në shtëpitë tuaja.” (El … Vazhdoni leximin

Postuar tek Motra Muslimane, Pyetje dhe përgjigje | ! Koment

A është e lejuar të shkoj (Khuruxh) për davet me xhematin Teblig?

A është e lejuar të shkoj (huruxh) për davet me xhematin Teblig? Pyetësi: Nëse kam filluar të kërkoj dituri dhe nuk kam njohuri e një grup islamik më kërkon që të shkoj me ta për davet por disa vëllezër në xhami … Vazhdoni leximin

Postuar tek Grupacionet, Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Çfarë quhet mjekërr. Flet Imam Albani rahimehullah

Çfarë quhet mjekërr

Postuar tek Video | Lini një koment

Betimi në tjetër diçka pos Allahut. Flet Imam Albani rahimehullah

Betimi në tjetër diçka pos Allahut

Postuar tek Video | Lini një koment