Arkiva Kategorie: Uncategorized

Shërimi i umetit dhe kthimi i krenarisë që kishte !

Fjalë që duhet shkruar me ngjyrë ari Muhamed Nasirudin el Albani Allahu e mëshiroftë ka thënë: “Shërimi i këtij umeti dhe kthimi i krenarisë së tij si dhe ngritja e shtetit (islam të pastër) nuk ka rrugëzgjidhje tjetër pos të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

VËNIA E UNAZËS SË FEJESËS

Origjina e saj është nga një zakon i hershêm i të krishterëve, ku dhêndrri unazên së pari e ka vendosur tek maja e gishtit të madh të nuses, e ajo ka thênë: Me emrin e Atit, pastaj e ka vênë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Mendimi i shejkh Albanit, rahimehullah, rreth përvetësimit së rukjes si zanat/profesion

Nuk transmetohet diç e saktë nga Pejgamberi, alejhis selam, nga muhabetet e fundit qe po i dëgjojmë nga ata qe kane përvetësuar zanatin e rukjes për te goditurit (me mësysh, siher..). Unë mendoj se përhapja e këtij zanati nuk është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Ai që ka devijuar në një çështje të metodologjisë (menhexhit)

Ai që ka devijuar në një çështje të metodologjisë (menhexhit) Pyetje: Disa thonë se: devijimi në një çështje të metodologjisë (menhexhit) dmth devijim në tërë metodologjinë, andaj a është e saktë kjo? Përgjigje: Këtyre ua kthejmë mallin mbrapsht, sepse nuk … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Biçikleta dhe Shejh Albani

Biçikleta dhe Shejh Albani Imam Albani (Allahu e meshirofte!) ka thene: – Bleva nje biciklete dhe per here te pare banoret e Damaskut (ne Siri) shikonin nje shejkh me callme qe ngiste biciklete. Ata u cuditen nga kjo pamje dhe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Të ndryshme, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Këshilla e Albanit ndaj Ebul Jusrit në spital

KËSHILLA E SHEJH ALBANIT NDAJ SHEJH EBUL JUSRIT NË SPITAL ” Disa ditë para vdekjes së shejhut Imam Albanit, shkova në spital ku shejhu ishte i shtrirë që ta vizitoj atë. Njëherit ky ishte takimi i fundit me shejhun tim. … Vazhdoni leximin

Postuar tek Jeta e Imam Albanit, Të tjerët për Imam Albanin, Uncategorized | Lini një koment

Qëndroni me rininë

Nëse duhet t’i thërrasesh shqiptarët në të vërtetën, ju duhet të qëndroni me rinin (t’i ftoni rinin). Të moshuarit kurr nuk ndryshojn. Imam Albani (All-llahu e mëshiroft)

Postuar tek Citate, Metodologji, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

PROTESTAT JANË METODOLOGJI E JOBESIMTARËVE

PROTESTAT JANË METODOLOGJI E JOBESIMTARËVE Protestat i kemi parë me sytë tanë, në kohën kur Franca kishte kolonizuar Sirinë, ashtu edhe siç po ndodh në vende të ndryshme të botës, kohët e fundit në Algjeri, veçanërisht në këtë çështje, sepse … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Disa këmbëngulin se çdo gjë që është në Sahihejn është e saktë !

Disa këmbëngulin se çdo gjë që është në Sahihejn është e saktë ! Disa të rinj që janë të përkushtuar me fanatizëm ndaj Sahih el-Buhariut, po ashtu edhe Sahih Muslimit, janë injorantë dhe këmbëngulin që çdo gjë në to është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Hadithe të dobëta/shpifura, Të ndryshme, Uncategorized | Lini një koment

JU JENI FANATIK PAS SHEJH ALBANIT

JU JENI FANATIK PAS SHEJH ALBANIT Një student thotë: Ju selefijtë jeni fanatik mbas shejkh Albanit, a e pranon logjika që ai të mos ketë gabuar ndonjëherë në saktësimin apo dobësimin e ndonjë hadithi?! Përgjigje: Jo. Shejkh Albanij ishte njeri, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të tjerët për Imam Albanin, Uncategorized | Lini një koment