Arkiva Mujorë: Janar 2013

Parfumet me alkool

Parfumet me alkool Imam el-Albani (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Kjo çështje është e detajuar, lejimi ka pjesën e saj dhe ndalesa ka pjesën e saj. Në lidhje me lejimin, ajo konsiderohet të jetë e lejuar vetëm nëse ekziston një … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu | Lini një koment

Rruga dhe qëllimi

Rruga dhe qëllimi Shejh Albani ka thënë: “Rruga për tek Allahu është e gjatë! Pavarësisht se ne ecim në të me hapin e breshkës.Qëllimi ynë nuk është të arrijm në fund të rrugës, por të vdesim në këtë rrugë.”

Postuar tek Citate | Lini një koment

Fjalët e fundit të shejh Albanit

Fjalët e fundit të shejh Albanit rahimehUllah Shejh Ebul Jusr(Allahu e Ruajtë) Kliko linkun(dëgjoje): https://www.box.com/s/a9izg0a8y4q44g0t6a6b

Postuar tek Audio | Lini një koment

Shejh Asim el-Karjuti transmeton nga shejh Albani

Shejh Asim el-Karjuti transmeton nga shejh Albani “Problemi sot nuk eshte se disa muslimane jane injorante per fene e tyre, sepse kjo sherohet me dije, problemi eshte se ata mendojne se injoranca e tyre eshte dije”  Prof. Dr. Asim el … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Tezkija e Imam Albanit rahimehUllah për nxënësin e vet shejh Ebul Jusr(Allahu e Ruajtë)

Tezkija e Imam Albanit rahimehUllah për nxënësin e vet shejh Ebul Jusr(Allahu e Ruajtë) Kliko linkun(dëgjoje): https://www.box.com/s/mej4qcg4pd9mh4bpf9wa    

Postuar tek Audio, Nxenesit e Imam Albanit | Lini një koment

Fitneja e Algjerisë dhe përgjigjja e shejh Albanit në disa pyetje që ia dërguan “Fronti islamik i shpëtimit”

Fitneja e Algjerisë dhe përgjigjja e shejh Albanit në disa pyetje që ia dërguan “Fronti islamik i shpëtimit” Ajo që i shtoi më tepër baltë kësaj fitneje ishte: Së pari: Përhapja e përmendjes së saj nga përkrahja dhe zmadhimi i … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | ! Koment

Imam Albani dhe Palestina

Imam Albani dhe Palestina Shejh Mesh’hur Hasen Selmani njëri prej nxënësve shumë të afërt të Imam Albanit, rahimehullah, në një libër të tij me emër “es-Selefijjun ve Kadijetul-Filistin..”, në fillim të librës kur flet për Mësuesin e tij, përmend një … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Rryshfeti

Rryshfeti Shejh Albani ka thënë: “Rryshfeti nuk lejohet vetëm se në një rast e ai është kur personi ka një të drejtë , e nuk mund të arrij tek ajo (ta marrë) vetëm se duke dhënë rryshfet” Imam el-Albani-Fetaua el-Imarat … Vazhdoni leximin

Postuar tek Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Problemet e thirrjes Selefite

Problemet e thirrjes Selefite Nuk ka dyshim se thirrja selefite, për fat të keq, po përjeton turbullime dhe telashe dhe shkaku i tërë kësaj është pretendimi i shumicës së të rinjve muslimanë se kanë dije dhe dëshira e flaktë e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Nje grup njerezish do te dalin qe e lexojne Kuranin

Nje grup njerezish do te dalin qe e lexojne Kuranin El Hafidh el Mundhirij tranbsmeton ne librin e tij Tergijb uet-Terhijb nen kapitullin Terhijb min-ned-daui fil ilmi uel Kur’an se Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: ” Nje grup njerezish … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment