Arkiva Mujorë: Gusht 2015

Arabët nuk e dinin se çfarë ishte rruajtja e mjekrës

Arabët nuk e dinin se çfarë ishte rruajtja e mjekrës Imam Albani (rahimehullah) ka thënë: “Arabët nuk e dinin se çfarë ishte rruajtja e mjekrës, derisa ata u kolonizuan nga kufarët; përveç në një rast, ai ishte: kur ata dëshironin … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Mbajtja e orës në dorën e majtë!

Mbajtja e orës në dorën e majtë! Shejkh Muhamed Nasirudin Albani رحمه الله:: “Nuk duhet të jetë ora në dorën e majtë për shkak se pabesimtarët e kanë atë aty, dhe ne nuk duhet të ngjasojme me ato.” (el-Huda uen-Nur … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Lehtësimi është bazë nga bazat e sheriatit

Lehtësimi është bazë nga bazat e sheriatit Shejkh el-Alame Muhamed Nasirud-Din el-Albani (Allahu e meshirofte) Lehtësimi është bazë nga bazat e sheriatit të pastër, ashtu sikurse është e ditur, përderisa nuk gjendet tekst që e kundërshton atë, dhe nëse vjen … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha”-Pjesa 1

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha” Shejkh Albani rahimehullah Pjesa 1 Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha”-Pjesa e parë

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment

I PASOJNË ATA TË CILËT BËRTASIN

I PASOJNË ATA TË CILËT BËRTASIN Shejh Albani (Allahu e mëshiroftë), ka thënë: _____________________________________________ ”Njerëzit në ditët e sotme, për fat të keq, pasojnë (këdo – dhe) të gjithë ata të cilët bërtasin, ata nuk mendojnë fare në lidhje me … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate | Lini një koment

Thënia “jerhamukallah” pasi personi teshtin (dhe thotë el-hamdulilah) është farz kifaje

Thënia “jerhamukallah” pasi personi teshtin (dhe thotë el-hamdulilah) është farz kifaje Shejh Albani (Allahu e mëshiroftë!): Dije, se ajo qe eshte e njohur ne mesin e dijetareve eshte se thenia “jerhamukallah” pasi personi teshtin (dhe thote el-hamdulilah) eshte farz kifaje, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Të ndryshme | Lini një koment