Arkiva Kategorie: Metodologji

Shejh Ibën Uthejmin për akuzimin e shejh Albanit me irrxha

Postuar tek Akide, Metodologji, Të tjerët për Imam Albanin, Video | Lini një koment

MOS SHKËPUTJA E LIDHJEVE-BOJKOTI

Këshilla e shejkh Albanit, Allahu e mëshiroftë, për selefijt, që mos t’i shkëpusin lidhjet, mos t’i kthejnë shpinën njëri-tjetrit si dhe mos të kenë haset njëri-tjetrin “Ka disa hadithe të sakta për të cilat gjithashtu kemi nevojë që t’i përkujtojmë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Mos e humbni kohën duke kritikuar njëri-tjetrin

Shejh Albani thotë: “mos e humbni kohën duke kritikuar njëri-tjetrin, filani tha kështu, filani tha ashtu, sepse së pari kjo nuk ka të bëjë gjë me diturinë, dhe së dyti kjo metodë futë urrejtje”. Personalisht e kam dëgjuar shpesh shejh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Metodologji, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Ashtu siç jeni i keni edhe udhëheqësit

Shejh Albani thotë: nuk është i saktë hadithi: “ashtu siç jeni i keni edhe udhëheqësit”. Më pas as kuptimi i tij nuk është i saktë nëse përgjithësohet, sepse historia na tregon se ndodhë që pas një udhëheqësi të keq vie … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe të dobëta/shpifura, Metodologji, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

A bën që myslimani t’i braktisë fraksionet e fitnet e kohës sonë dhe të merret vetëm me veten e tij?

A bën që myslimani t’i #braktisë_fraksionet_e_fitnet_e_kohës_sonë dhe të merret vetëm me veten e tij? Shejh: Muhamed Nasirud-din El-Albani (Allahu e mëshiroftë) Pyetësi: Nuk janë të panjohura për ju fitnet e kësaj kohe – pastaj i numëroi ato – dhe tha: … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Shërimi i umetit dhe kthimi i krenarisë që kishte !

Fjalë që duhet shkruar me ngjyrë ari Muhamed Nasirudin el Albani Allahu e mëshiroftë ka thënë: “Shërimi i këtij umeti dhe kthimi i krenarisë së tij si dhe ngritja e shtetit (islam të pastër) nuk ka rrugëzgjidhje tjetër pos të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Shejh Albani dhe xhihadi i tij ne Palestine

“Më 1948, shejh Nasiri (Albani) e kishte pregaditur veten pêr ta mbrojtur Kudsin, dhe kishte marrë pjesë në Palestinë e ishte falur në Mesxhidil Aksa, dhe pastaj e kishin angazhuar si #murshid fetar i ushtrisê saudite”. _________________ 1- Zuhejr Shavish, rahimehullah (Siretun … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

THIRRËSIT SI PUNONJËS SOCIAL

THIRRËSIT SI PUNONJËS SOCIAL Gjithmone kam qene i mendimit se hoxhallaret apo imame qe merren me ndarjen e thaseve me miell jane punonjes sociale dhe s’e kane vendin ne xhami. Nata eshte e gjate (sic vepronin selefet) per kedo qe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment

Ai që ka devijuar në një çështje të metodologjisë (menhexhit)

Ai që ka devijuar në një çështje të metodologjisë (menhexhit) Pyetje: Disa thonë se: devijimi në një çështje të metodologjisë (menhexhit) dmth devijim në tërë metodologjinë, andaj a është e saktë kjo? Përgjigje: Këtyre ua kthejmë mallin mbrapsht, sepse nuk … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Shejkh Albanij – Allahu e mëshiroftë – sqaron termin “Uehhabij”

Shejkh Albanij – Allahu e mëshiroftë – sqaron termin “Uehhabij” “Në realitet termin “uehhabij” e ka përhapur politika turke në kohën kur turqit devijuan nga gjykimi me Islam. Kjo ka ndodhur kur Egjiptin e sundonte një njeri nga vendi ynë. … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment