Vlera e kohës tek Imam Albani

#VLERA_E_KOHES_TEK_IMAM_ALBANI!

Ka thene dijetari i madh shqiptar i Islamit, Muhammed Nasiruddin El Albani -Allahu e meshirofte-:
“Bleva nje biciklete dhe per here te pare banoret e Damaskut (ne Siri) shikonin nje shejkh me callme qe ngiste biciklete.
Ata u cuditen nga kjo pamje dhe ne ate kohe ishte nje reviste satirike me emrin “Per te qeshur, per te qare”, te cilen e botonte nje i krishtere.
Ai e permendi kete gje me shaka ne revisten e tij , une nuk doja t’ia dija fare per keto gjera te vogla, por ajo qe me interesonte mua ishte vetem #KOHA (pra shfrytezimi i kohes)”.

Silsiletu El Ehadijth Es Sahihah. /Brulind Callari/

Advertisements
Postuar tek Citate, Uncategorized | Lini një koment

Nuk është aspak prej urtësise që të bojkotohen njerezit

Nuk është aspak prej urtësise që të bojkotohen njerezit 

Shejh Muhamed Nasirudin el Albani (Allahu e meshirofte!) thote: “Në kohën tonë nuk është aspak prej urtësise që të bojkotohen njerezit per shkak te devijimeve te tyre, qofshin ato (devijime) ne koncepte dhe besim, apo ne sjellje dhe moral. Ajo qe kërkohet nga ne eshte te durojme ne shoqerimin me ta dhe jo ti quajme te humbur apo te dale nga feja, sepse keto gjykime (i devijuar dhe mohues) nuk sjellin asnjë dobi. Pra kerkohet qe ti perkujtojme, sic thote Allahu i Lartesuar: “Ti përkujto, sepse perkujtimi u ben dobi besimtareve.” 🔊 [Vargu i kasetave: El Huda uen Nur me nr 80 pjesa e dyte].

Shejkh Muhammed Nasiruddin El Albani-FB

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Në dhomat e tjera i leni dritat ndezur

Në dhomat e tjera i leni dritat ndezur

Shejh Isan bin Musa Hadij (Allahu e ruajtte!): Nje here shejhu yne Albani me tha: “A qendroni ne shtepi ne dhomen e ngrenies ndersa ne dhomat e tjera i leni dritat ndezur?”

I thashe: Po!

Me tha: Nese babai do te thoshte “fiki dritat pervec dhomes ne te cilen qendroni”, ju do thoshit “babai yne qenka koprac”.

Por cfare dobie ka qe t’i ndizni te gjitha dritat? Nuk ka asnje dobi. Ju -me keqardhje- nuk e keni jetuar jeten tone dhe varferine ne te cilen kemi qene.

A e di se babai im me blinte sandale ose kepuce pas nje lodhje dhe mundimi te madh. Dhe kerkohej qe une t’i ruaja (mirembaja) ato pergjate gjithe vitit, sepse nese do prisheshin ai (babai) nuk kishte lek (pare) per te me blere kepuce te tjera.

Une i vishja kepucet ne dimer dhe kur kalonim ndonje peruce (rrjedh uji) i hiqnim kepucet dhe futeshim ne uje zbathur nga frika se uji do i prishte kepucet. Ju nuk e keni jetuar kete jete. Prandaj nuk ia dini vleren lekut dhe lodhjes se madhe qe perjeton babai per ta fituar ate.

Unejs Sheme

Postuar tek Të ndryshme, Të tjerët për Imam Albanin, Uncategorized | Lini një koment

Nën hijen e kujt?

Nën hijen e kujt?

Pyetje: “Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë:

“Shtatë persona do të jenë nën hijen e Allahut në Ditën kur nuk ka hije tjetër pos hijes së Tij …”

Është e njohur përgjithësisht se është trupi ai që ka një hije. Çfarë do të thotë fjala “hije”, në hadith?”

Përgjigje: “Hadithi shpjegohet në një formulim tjetër:

“Shtatë persona do të jenë nën hijen e Arshit të Allahut në Ditën ku nuk ka hije tjetër pos hijes së Tij …”

Pyetje: “Pra kjo nuk është hija e Allahut.”

Përgjigje: “Jo, kjo është hija e Arshit.”

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (Allahu e mëshiroftë!) (vdiq. 1420)
Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (1005)

Postuar tek Uncategorized, Akide, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

AKUZIMI NDAJ DIJETARËVE SI SERVILUES NDAJ TAGUTAVE

AKUZIMI NDAJ DIJETARËVE SI SERVILUES NDAJ TAGUTAVE

    Ajo që më duket se, këta të cilët flasin ndaj disa dijetarëve, duke i përshkruar si njerëz që u servilosen tagutëve (pushtetarëve), këta që kështu i akuzojnë dijetarët në këtë kohë, janë disa të rinj pa dyshim. Por në rolin që kemi, ne nuk mund të kemi mosbesim në qëllimet e këtyre të rinjve, por ne kemi mosbesim në dijen e tyre. Sepse piksëpari dituria dhe njohuria e tyre e cekët për fikhun (jurisprudencën) e saktë islam, dhe së dyti njohuria e paktë rreth edukatës islame, me të cilën edukatë do të duhej të edukohej rinia islame, fatkeqësisht është privuar gjenerata e kësaj kohe. Është e vërtetë se tani ka një zgjim të ashtuquajtur islam, por them së pari se, ky zgjim është në fillim të etapave të tij, ai nuk ka arritur në mes, e të mos flasim të ketë arritur në etapën e fundit. Së dyti, ky është një zgjim ideologjik dhe shkencor që nuk është shoqëruar me zgjimin edukativ. Për këtë, ne i këshillojmë këta të rinj që t’i rreken kërkimit të diturisë, duke patur sinqeritet ndaj Allahut së pari, pastaj të edukohen me edukatën islame. Nëse ata e veprojnë këtë, do të frenojnë gjuhët e tyre ndaj të folurit në nderin e njerëzve në përgjithësi, e lëre më të flasin për dijetarët në veçanti, të cilët janë elita e umetit.

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Nuk ka asnjë grup të njerëzve rreth teje

Nuk ka asnjë grup të njerëzve rreth teje

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (1010)

Kur isha në Damask dhe diskutoja me disa hizbijun si Ikhuanul Musliminët dhe Hizb-ut-Tahrir, ata e kishin zakon të më thonin:

”Çfarë bën këtu me të vërtetë? Nuk ka asnjë grup të njerëzve rreth teje. Nuk ka të rinj rreth teje. Ti lexon vetëm libra të vjetra (të Selefëve).”

U përgjigjesha i qetë atyre se, unë mendoj se jam duke kryer një obligim, unë jam mësues i fëmijëve të vegjël në mejtep. Unë e kryej këtë obligim. Çfarë dëshironi që unë të bëj? Unë nuk mund të bëjë më shumë se kaq. A dëshironi që unë të lë këtë veprim dhe në vend të tij të filloj të jetojë pa qëllime? Apo të vazhdoj me punën time? Ata heshtnin dhe nuk thoshin asgjë. Pra, unë duhet të vazhdojë me punën time. Sikurse ju të gjithë e dini, kjo punë ka dhënë fryte në botën islame dhe hamdi dhe lavdërimi i takon Allahut.

Postuar tek Citate, Grupacionet, Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

Dy Ikhuanca jordanez u dëbuan nga Ikhuanu-Musliminët

Dy Ikhuanca jordanez u dëbuan nga Ikhuanu-Musliminët

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilah Huda uen-Nur (221)

”Dy Ikhuanca jordanez u dëbuan nga Ikhuanu-Musliminët sepse ata vinin në mësimet e mia. Ikhuanët i thanë këtyre dyve: Nuk është e mundur që të kesh dashuri për Ikhuanu-Musliminët dhe për Albanin njëkohësisht. Ose ne ose atë.”

Postuar tek Citate, Uncategorized | Lini një koment

Sikur me e pas përjetuar Imam Albani ISIS-in Imam Albani

Sikur me e pas përjetuar Imam Albani ISIS-in

Imam Albani

Postuar tek Uncategorized, Video | Lini një koment

Kujdes mos e kthe këshillën

Kujdes mos e kthe këshillën

Thotë i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue selem):

Me të vërtetë, fjala më e urrejtur tek Allahu që kur një njeri i thotë dikujt “ke frikë Allahun”, ndërsa ky ia kthen “Shiko veten tënde (kujdesu për veten tënde)”

Shejh Albani në “Silsile Sahiha” nr.2598  /Esnaf Zarif/

Postuar tek Citate, Uncategorized | Lini një koment

Urtesia e fokusimit te thirrjes se Selefinjve ne Tevhid

Urtesia e fokusimit te thirrjes se Selefinjve ne Tevhid

Thote Shejh Albani Allahu e meshirofte: ” Sot shume thirresa ne fe mendojne se selefinjte humbin kohen e tyre duke i thirrur njerezit ne Tevhid. Subhanallah sa injorant i madh eshte ai qe thote keshtu, sepse ai ose nuk din, ose anashkalon nje realitet se thirrja e mbare Pejgambereve ngritet ne tevhid “Adhuroni Allahun dhe largohuni nga djajte”.
Sikur thirrja ne tevhid do ishte humbje kohe, atehere Nuhi alejhiselam qe ka thirrur popullin e tij 950 vite ne tevhid sipas tyre del se eshte deshtuesi me i madh i davetit dhe kohes . Enkas per kete arsye Selefinjte ku do qe shkojne therrasin ne tevhid duke mos u lodhur fare dhe per kete edhe daveti i tyre eshte i bereqetshem”. ( Hajatul imam el Albani ,f/380)

Hoxhë Abdulmelik Besfort Maxhuni

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment