Arkiva Kategorie: Hadithe Sahih

GABIMET E NAMAZLIVE

GABIMET E NAMAZLIVE ✍Transmetohet nga Beraë bin ‘Aazib (radijallahu ‘anhu), i cili ka thënë: “(Sahabët), faleshin së bashku me të Dërguarin e Allahut (salallahu alejhi ue selem), dhe, kur ai binte në ruku, edhe ata binin në ruku. Ndërsa, kur … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Hadith, Hadithe Sahih, Uncategorized | Lini një koment

Ngjarje prekëse nga jeta e Shejh Albanit (Allahu e meshirofte)

Ngjarje prekëse nga jeta e Shejh Albanit (Allahu e meshirofte) Një tregim pas një hadithi. Në librin e mrekullueshëm “Sislsiletul-Ehadithis-Sahiha”, libër ky që mbledh hadithet e saktësuara nga sheikhu i nderuar Muhamed Nasirudin El-Albani -Allahu e mëshiroftë- ndër shumë hadithe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Hadith, Hadithe Sahih, Të ndryshme | Lini një koment

Musafiri duhet të kërkoj leje nga vëllau që e viziton

Musafiri duhet të kërkoj leje nga vëllau që e viziton Profeti ﷺ ka thënë: “Kur dikush prej jush viziton vellain e tij dhe qendron tek ai, atehere mos te ngrihet (largohet) derisa t’i marr leje atij”. Shejh Albani (Allahu e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe Sahih, Ringjalle një sunnet, Të ndryshme | Lini një koment

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha” 2

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha” Shejkh Albani rahimehullah Pjesa 2 Kliko linkun: Hadithet nga libri “Silsiletu sahiha” 2

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha”-Pjesa 1

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha” Shejkh Albani rahimehullah Pjesa 1 Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha”-Pjesa e parë

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment

Rreth hadithit: “I vdekuri do te denohet (ne varr) per shkak te vajtimit (nga familja e tij).”

Komentimi i hadithit Rreth hadithit: “I vdekuri do te denohet (ne varr) per shkak te vajtimit (nga familja e tij).” Sahihul xhami 1970 Shejh Albani rahimehullah: “Ky hadith ka të bëjë me atë të vdekur, i cili kur ishte gjallë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment

Rreth saktësisë së hadithit “Nëse më do ti mua, atëherë përgaditu për një varfëri të thellë (të thatë)”

Rreth saktësisë së hadithit “Nëse më do ti mua, atëherë përgaditu për një varfëri të thellë (të thatë)“ Po e sjellë një dobi të re rreth një hadithi pejgamberik shumë i rëndësishëm dhe me kuptim prekës, dhe këtë hadith shejh Albani … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Hadithe Sahih | Lini një koment

Nje grup njerezish do te dalin qe e lexojne Kuranin

Nje grup njerezish do te dalin qe e lexojne Kuranin El Hafidh el Mundhirij tranbsmeton ne librin e tij Tergijb uet-Terhijb nen kapitullin Terhijb min-ned-daui fil ilmi uel Kur’an se Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: ” Nje grup njerezish … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment

Fisi Farukhut

Fisi Farukhut 82. Ebu Kajthama na transmetoi duke na thene:“ Xheriri na tregoi nga Suhejli nga babai i tij qe Ebu Hurejrah radiAllahu anhu thoshte: “ Afrohuni o fisi i Farukhut!Se me te vertete nese dija ishte ne qiej do … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment

Bajrami dhe Xhumaja në të njejtën ditë

Bajrami dhe Xhumaja në të njejtën ditë Transmetohet nën autoritetin e Ebu Hurejres, Allahu qoftë i kënaqur me të se ” I Dërguari i Allahut, sal-lAllahu alejhi ve selem ka thënë: Bajrami dhe Xhumaja kanë qëlluar sot në të njejtën … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Hadithe Sahih | Etiketuar me | ! Koment