Arkiva Kategorie: Hadith

Disa këmbëngulin se çdo gjë që është në Sahihejn është e saktë !

Disa këmbëngulin se çdo gjë që është në Sahihejn është e saktë ! Disa të rinj që janë të përkushtuar me fanatizëm ndaj Sahih el-Buhariut, po ashtu edhe Sahih Muslimit, janë injorantë dhe këmbëngulin që çdo gjë në to është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Hadithe të dobëta/shpifura, Të ndryshme, Uncategorized | Lini një koment

Dispozita e fshirjes së gjymtyrëve të trupit pas marrjes së abdesit ! Shejh Albani më librin “Vargu i haditheve të dobëta” 4/128 thotë: Është e lejuar që besimtari musliman t’i fshijë pjesët e trupit (dmth pas marrjes së abdesit), mirëpo … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Hadithe të dobëta/shpifura | Lini një koment

GABIMET E NAMAZLIVE

GABIMET E NAMAZLIVE ✍Transmetohet nga Beraë bin ‘Aazib (radijallahu ‘anhu), i cili ka thënë: “(Sahabët), faleshin së bashku me të Dërguarin e Allahut (salallahu alejhi ue selem), dhe, kur ai binte në ruku, edhe ata binin në ruku. Ndërsa, kur … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Hadith, Hadithe Sahih, Uncategorized | Lini një koment

Hadithi i cili urdhëron rebelimin kundër pushtetarit

Hadithi i cili urdhëron rebelimin kundër pushtetarit  Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (vdiq. 1420) Burimi: Silsilat-ul-Ahadith es-Sahihah (7/1/21) Përgatiti: http://www.perlat-muslimane.com Pastaj kam gjetur një hadith që duket kundërshtues ndaj hadithit të Auf bin Malikut, i cili ndalon revoltën e armatosur kundër … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe të dobëta/shpifura, Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

“Bartja e shkopit është shenjë e besimtarit dhe traditë e profetëve”

Thënia: “Bartja e shkopit është shenjë e besimtarit dhe traditë e profetëve” Është thënie e shpikur, e nuk është thënie profetike. Silsile Daifeh 535 Albani rahimehullah Hoxhë Zejd Haziri -FB

Postuar tek Hadithe të dobëta/shpifura, Uncategorized | Lini një koment

Ngjarje prekëse nga jeta e Shejh Albanit (Allahu e meshirofte)

Ngjarje prekëse nga jeta e Shejh Albanit (Allahu e meshirofte) Një tregim pas një hadithi. Në librin e mrekullueshëm “Sislsiletul-Ehadithis-Sahiha”, libër ky që mbledh hadithet e saktësuara nga sheikhu i nderuar Muhamed Nasirudin El-Albani -Allahu e mëshiroftë- ndër shumë hadithe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fragmente nga jeta e shejh Albanit, Hadith, Hadithe Sahih, Të ndryshme | Lini një koment

Musafiri duhet të kërkoj leje nga vëllau që e viziton

Musafiri duhet të kërkoj leje nga vëllau që e viziton Profeti ﷺ ka thënë: “Kur dikush prej jush viziton vellain e tij dhe qendron tek ai, atehere mos te ngrihet (largohet) derisa t’i marr leje atij”. Shejh Albani (Allahu e … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe Sahih, Ringjalle një sunnet, Të ndryshme | Lini një koment

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha” 2

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha” Shejkh Albani rahimehullah Pjesa 2 Kliko linkun: Hadithet nga libri “Silsiletu sahiha” 2

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha”-Pjesa 1

Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha” Shejkh Albani rahimehullah Pjesa 1 Hadithe nga libri “Silsiletu sahiha”-Pjesa e parë

Postuar tek Hadithe Sahih | Lini një koment

Thënia “jerhamukallah” pasi personi teshtin (dhe thotë el-hamdulilah) është farz kifaje

Thënia “jerhamukallah” pasi personi teshtin (dhe thotë el-hamdulilah) është farz kifaje Shejh Albani (Allahu e mëshiroftë!): Dije, se ajo qe eshte e njohur ne mesin e dijetareve eshte se thenia “jerhamukallah” pasi personi teshtin (dhe thote el-hamdulilah) eshte farz kifaje, … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Të ndryshme | Lini një koment