Arkiva Kategorie: Të ndryshme

THIRRËSIT SI PUNONJËS SOCIAL

THIRRËSIT SI PUNONJËS SOCIAL Gjithmone kam qene i mendimit se hoxhallaret apo imame qe merren me ndarjen e thaseve me miell jane punonjes sociale dhe s’e kane vendin ne xhami. Nata eshte e gjate (sic vepronin selefet) per kedo qe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment

Biçikleta dhe Shejh Albani

Biçikleta dhe Shejh Albani Imam Albani (Allahu e meshirofte!) ka thene: – Bleva nje biciklete dhe per here te pare banoret e Damaskut (ne Siri) shikonin nje shejkh me callme qe ngiste biciklete. Ata u cuditen nga kjo pamje dhe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Të ndryshme, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Shejkh Albanij – Allahu e mëshiroftë – sqaron termin “Uehhabij”

Shejkh Albanij – Allahu e mëshiroftë – sqaron termin “Uehhabij” “Në realitet termin “uehhabij” e ka përhapur politika turke në kohën kur turqit devijuan nga gjykimi me Islam. Kjo ka ndodhur kur Egjiptin e sundonte një njeri nga vendi ynë. … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment

Populli saudian e njeh teuhidin

Populli saudian e njeh teuhidin (besimin e pastër në Allahun) më mirë se të gjithë popujt tjerë islam. Për këtë arsye, është shumë e domosdoshme që Saudia të mbetet unike dhe e paprekur në tokën e saj, sesa ta pushtojë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment

Disa këmbëngulin se çdo gjë që është në Sahihejn është e saktë !

Disa këmbëngulin se çdo gjë që është në Sahihejn është e saktë ! Disa të rinj që janë të përkushtuar me fanatizëm ndaj Sahih el-Buhariut, po ashtu edhe Sahih Muslimit, janë injorantë dhe këmbëngulin që çdo gjë në to është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Hadithe të dobëta/shpifura, Të ndryshme, Uncategorized | Lini një koment

Më shumë se 40 vjet i privuar të japë mësim në xhami apo në ndonjë tubim

Më shumë se 40 vjet i privuar të japë mësim në xhami apo në ndonjë tubim Shejh Ez’her Sunejkara, Allahu e ruajttë, duke folur për shejh Albanin, Allahu e mëshiroftë, thotë: “Shiko dijetarët tanë! Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë, më … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme, Të tjerët për Imam Albanin | Lini një koment

Shejh Muhamed Nasirudin Albani (Allahu e mëshiroftë) është pyetur rreth magjisë ?

Shejh Muhamed Nasirudin Albani (Allahu e mëshiroftë) është pyetur rreth magjisë ? Pyetësi: …Këto çështje janë prej çështjeve të magjisë dhe epilepsis. Shejhu: Çfarë çështjesh? Pyetësi: Çështje magjish. Shejhu: Magjish? Pyetësi: Po, dhe epilepsia në rrugë sheriatike, sipas të cilës … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Të ndryshme | Lini një koment

Bartja e orës në dorën e djatht, përgjigjet Shejh Albani…

Bartja e orës në dorën e djatht, përgjigjet Shejh Albani… Pyetje: “Ne shohim se disa njerëz e mbajnë orën në dorën e djathtë dhe thonë se kjo është e rekomanduar. Çfarë është dëshmi për këtë?” .. Përgjigje: “Në këtë çështje … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

Forma dhe orbita e tokës -pjesa e dytë

Forma dhe orbita e tokës -pjesa e dytë Imam Albani (Allahu e mëshiroftë) Burimi: silsilat ul-hudā wa nnūr ~ kaseta nr. 497 “Ne në fakt nuk dyshojmë që çështja e rrotullimit të tokës është një fakt shkencor i padiskutueshëm. Në … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment

Forma dhe orbita e tokës -pjesa e parë

Forma dhe orbita e tokës  Imam Albani (Allahu e mëshiroftë) – pjesa 1 Burimi: Silsilat ul-hudā wa nnūr ~ kaseta nr. 435 & 436 “Toka është e rrumbullakët [1] dhe çështja se a është toka e rrumbullakët apo e rrafshët … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të ndryshme | Lini një koment