Arkiva Kategorie: Thënie të imam Albanit

Mos e humbni kohën duke kritikuar njëri-tjetrin

Shejh Albani thotë: “mos e humbni kohën duke kritikuar njëri-tjetrin, filani tha kështu, filani tha ashtu, sepse së pari kjo nuk ka të bëjë gjë me diturinë, dhe së dyti kjo metodë futë urrejtje”. Personalisht e kam dëgjuar shpesh shejh … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Metodologji, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Ashtu siç jeni i keni edhe udhëheqësit

Shejh Albani thotë: nuk është i saktë hadithi: “ashtu siç jeni i keni edhe udhëheqësit”. Më pas as kuptimi i tij nuk është i saktë nëse përgjithësohet, sepse historia na tregon se ndodhë që pas një udhëheqësi të keq vie … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadithe të dobëta/shpifura, Metodologji, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Biçikleta dhe Shejh Albani

Biçikleta dhe Shejh Albani Imam Albani (Allahu e meshirofte!) ka thene: – Bleva nje biciklete dhe per here te pare banoret e Damaskut (ne Siri) shikonin nje shejkh me callme qe ngiste biciklete. Ata u cuditen nga kjo pamje dhe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Të ndryshme, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Qëndroni me rininë

Nëse duhet t’i thërrasesh shqiptarët në të vërtetën, ju duhet të qëndroni me rinin (t’i ftoni rinin). Të moshuarit kurr nuk ndryshojn. Imam Albani (All-llahu e mëshiroft)

Postuar tek Citate, Metodologji, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Israeli e di se Selefizmi është grupi që është hak

Israeli e di se Selefizmi është grupi që është hak El-Alameh Muhamed Nasirud Din el-Albanijj -rahimehullah- ka thënë: Israeli e di që Selefizmi është grupi i cili është në hak dhe se ummeti do të kthehet në atë rrugë që … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Të ndryshme, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Dhikri me dorën e majtë

Dhikri me dorën e majtë “Kush bën dhiker me dorën e majtë veç së e ka kundërshtuar sunetin. Kush bën dhiker me dy duart veç së e ka përzier të mirën dhe të keqën, ndoshta Allahu ia fal. E kush … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Fikhu, Të ndryshme, Thënie të imam Albanit, Uncategorized | Lini një koment

Saktësimi dhe dobësimi i haditheve nga ana e bidatxhive

Saktësimi dhe dobësimi i haditheve nga ana e bidatxhive Shejh Albani, Allahu e meshirofte, ka thene: “Çeshtja e bidatçive dikur dhe sot eshte e tille; i dobesojne hadithet e sakta kur jane kundra tyre dhe i saktesojne hadithet e dobeta … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Imam Albani thotë se Shqiptarët janë popull Bujár

Imam Albani thotë se Shqiptarët janë popull Bujár Ai gjatë komentimit të hadithit profetik “Më i miri nga ju është ai që ushqen me ushqim (të tjerët)”  thotë: “Kjo është prej Adeteve të mira që me to janë dalluar arabët … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Ndalimi i shitjes së rrobave me firmë falso

Ndalimi i shitjes së rrobave me firmë falso Imam Albani (Allahu e mëshiroftë): Është e ndaluar të shesësh rroba me emër të markës falso, është mashtrim. Silsile el Huda ue Nur, 355.

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment

Ministri i brendshëm i Sirisë në atë kohë më tha se ai e di se daveti im është e vërteta

Ministri i brendshëm i Sirisë në atë kohë më tha se ai e di se daveti im është e vërteta Albani (rahimehullah) ka thënë: “Myftiu i Sirisë kërkoi që unë të dëbohem në shkretëtirë, në verilindje të Sirisë. Ndërsa ministri … Vazhdoni leximin

Postuar tek Citate, Thënie të imam Albanit | Lini një koment