Arkiva Mujorë: Tetor 2012

Gjykimi mbi Ateizmin-Imam Albani (All-llahu e mëshiroftë!)

Gjykimi mbi Ateizmin    Pyetje: ”Çfarë është Ateizmi…” Imam Albani: ”Çfarë?” Pyetje: ”…dhe çfarë është gjykimi fetar mbi atë?” Imam Albani: ”Ateizmi është mohim i fesë.” Pyetje: ”Dhe gjykimi?” Imam Albani: ”Dhe gjykimi është se ata (ateistet) do të qëndrojnë përgjithmonë në Xhehennem.” Burimi: http://www.youtube.com/watch?v=y23HA30cQHY&feature=plcp Përktheu: Seladin … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Si duhet te veproj ai qe nuk arrin te fal namazin e festes me xhemat

Si duhet te veproj ai qe nuk arrin te fal namazin e festes me xhemat Pyetje: Buhariu ne shenimet e tij te “Sahihu” transmeton nga Atau se kujt i iken namazi i festes ai fal dy rekate. Hafidh Iben Haxher … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Bajrami dhe Xhumaja në të njejtën ditë

Bajrami dhe Xhumaja në të njejtën ditë Transmetohet nën autoritetin e Ebu Hurejres, Allahu qoftë i kënaqur me të se ” I Dërguari i Allahut, sal-lAllahu alejhi ve selem ka thënë: Bajrami dhe Xhumaja kanë qëlluar sot në të njejtën … Vazhdoni leximin

Postuar tek Hadith, Hadithe Sahih | Etiketuar me | ! Koment

Nga edukata e harruar (anashkaluar) e mbathjes

Nga edukata e harruar(anashkaluar)e mbathjes Imami Fakihu Albani (Allahu e mëshiroftë!) në “Sahiha” tek hadithi nr. 2570, ka thënë: “Kur të mbathni këpucët (mbathjet e këmbëve, nalle, çorapë apo të ngjashme) filloni me të djathtën, e kur të zbathni atëherë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Fikhu, Hadith, Hadithe Sahih | Lini një koment

Gurabatë. Flet: Imam Albani (rahimehullah)

                                  Gurabatë

Postuar tek Video | Lini një koment

Arsyetimi me xhehël në mjedise të ndryshme

Arsyetimi me xhehël në mjedise të ndryshme Shejh Albani ka thënë: “Ekzisojnë tri mjedise në të cilën jetojnë njerëzit: Mjedisi islam në të cilën punohet me besimin e pastër-akiden, dhe ai i cili jeton në këtë mjedis nuk ka arsyetim … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide, Metodologji | Lini një koment