Arkiva Autori: Admin

Shërimi i umetit dhe kthimi i krenarisë që kishte !

Fjalë që duhet shkruar me ngjyrë ari Muhamed Nasirudin el Albani Allahu e mëshiroftë ka thënë: “Shërimi i këtij umeti dhe kthimi i krenarisë së tij si dhe ngritja e shtetit (islam të pastër) nuk ka rrugëzgjidhje tjetër pos të … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Uncategorized | Lini një koment

A ESHTE MARTESA FARZ APO SUNET?

Pyetje:A është martesa Farz apo Sunet? Përgjigje:Kjo(Martesa) është Farz (obligim). Martesa është, sipas besimit tim, Farz (obligim) dhe jo vetëm një Sunet (i rekomanduar). Shejh el-Albani (rahimahullah) Silsilat ul-Huda ua-n-Nur – Kaseta Nr. 224, Pyetja #21.

Postuar tek Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

VEPRA E SINQERTE DHE KUR PRANOHET AJO

Pyetje:Kur është një veper salih (e drejtë) apo kur pranohet një veper? Përgjigje:Kur një veper është e mirë dhe e dëshiruar mund të njihet nga Kur’ani dhe Sunneti. Që një veper (nga All-llahu) të pranohet, duhen përmbushur dy kushte: Së … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide | Lini një koment

Imam Albani për ateistët

PyetesiÇfarë është ateizmi dhe cili është gjykimi fetar në lidhje me të? Shejh Albani:Ateizmi është mohimi i diinit (fesë). Pyetesi:Dhe vendimi? Shejh Albani:Vendimi për këtë është se ata (ateistët) do të jenë përgjithmonë në xhehennem. Shejh Albaani, rahimahullah Nga një … Vazhdoni leximin

Postuar tek Akide | Lini një koment

VËNIA E UNAZËS SË FEJESËS

Origjina e saj është nga një zakon i hershêm i të krishterëve, ku dhêndrri unazên së pari e ka vendosur tek maja e gishtit të madh të nuses, e ajo ka thênë: Me emrin e Atit, pastaj e ka vênë … Vazhdoni leximin

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Të këshilloj me të njëjtat gjera me të cilat e kam këshilluar veten time

Shejkh Ebū Islām Ṣāliḥ Ṭāhā, Allahu e mëshiroftë ka thënë:, “Një ditë pasi fala namazin e sabahut në xhaminë time, shkova në shtëpinë e shejkh Albanit, Allahu e mëshiroftë dhe si zakonisht e gjeta atë në bibliotekën e tij. Pasi mbaroi … Vazhdoni leximin

Postuar tek Këshilla nga shejh Albani | Lini një koment

Shejh Albani dhe xhihadi i tij ne Palestine

“Më 1948, shejh Nasiri (Albani) e kishte pregaditur veten pêr ta mbrojtur Kudsin, dhe kishte marrë pjesë në Palestinë e ishte falur në Mesxhidil Aksa, dhe pastaj e kishin angazhuar si #murshid fetar i ushtrisê saudite”. _________________ 1- Zuhejr Shavish, rahimehullah (Siretun … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji | Lini një koment

Mendimi i shejkh Albanit, rahimehullah, rreth përvetësimit së rukjes si zanat/profesion

Nuk transmetohet diç e saktë nga Pejgamberi, alejhis selam, nga muhabetet e fundit qe po i dëgjojmë nga ata qe kane përvetësuar zanatin e rukjes për te goditurit (me mësysh, siher..). Unë mendoj se përhapja e këtij zanati nuk është … Vazhdoni leximin

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Vdekja e shejkh Albanit (Allahu e mëshiroftë)

Nga shejkh Abdulmuhsin el-Abad Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit! Të gjitha falënderimet dhe lavdërimet i takojnë Allahut, Krijuesit të Gjithësisë. Paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë mbi robin e Tij dhe profetin tonë Muhamed, mbi familjen dhe shokët … Vazhdoni leximin

Postuar tek Të tjerët për Imam Albanin | Lini një koment

THIRRËSIT SI PUNONJËS SOCIAL

THIRRËSIT SI PUNONJËS SOCIAL Gjithmone kam qene i mendimit se hoxhallaret apo imame qe merren me ndarjen e thaseve me miell jane punonjes sociale dhe s’e kane vendin ne xhami. Nata eshte e gjate (sic vepronin selefet) per kedo qe … Vazhdoni leximin

Postuar tek Metodologji, Të ndryshme | Lini një koment