Ringjalle një sunet: Të thënit: “Semi Allahu limen hamideh” në namaz në kohën e duhur.


 Ringjalle një sunet: Të thënit: “Semi Allahu limen hamideh” në namaz në kohën e duhur.

Imami tha: “Ky gjithashtu është një Sunet i cili është braktisur…. Njëri nder sunetet që është braktisur është se shumica e muslimanëve nëse jo të gjithë ata është se nuk i bashkohen imamit në thënien “Semi-Allahu limen hamideh”, ata mjaftohen me “Rabena ue lekel-hamd”, pra një formë e dhikrit që duhet thënë në atë kohë është ngatërruar dhe një formë tjetër e dhikrit është shtuar gabimisht në vend të saj- ajo që dua të them është: ka ndryshim nga të qenurit në ruku në drejtimin ( e trupit drejt), në këtë kohë fjalët e përkujtimit që duhet thënë janë: “Semi-Allahu limen-hamideh” qoftë kur imami apo dikush është duke u falur i vetëm; kur thuhet “semi Allahu limen-hamideh? Sapo ai e ngrit kokën.

Pra të marrim një shembull, është dikush që bie në ruku (ai thotë): “Semi Allahu limen-hamideh” kur thotë “Rabbena ue lekel-hamd?” Kur ai është duke qëndruar (drejt). Çfarë bëjnë sot njerëzit të cilët e pasojnë imamin? Imami thotë “Semi Allahu limen hamideh” dhe ata thonë “Rabbena ue lekel-hamd”, pra qysh në fillim e kanë humbur sunetin i cili është se bashkë me imamin ata (duhet gjithashtu) të thonë “Semi Allahu limen hamideh” ashtu siç thonë bashkë me të Allahu Ekber, e me këtë ata vënë një tjetër sunet në vendin e gabuar (d.m.th ata fillojnë të thonë “Rabena ue lekel-hamd” kur imami është duke thënë “Semi Allahu limen hamideh.”) a është kjo e qartë?

Ky është një përkujtim dhe përkujtimi i bënë dobi besimtarëve.”

El Huda wen-Nur, 183.

Advertisements
Ky zë u postua te Ringjalle një sunnet. Faqeruani permalidhjen.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s