“LIRIA E FESË ËSHTË MË E MADHE TEK JOMUSLIMANËT SE TEK VENDET ISLAME”


“LIRIA E FESË ËSHTË MË E MADHE TEK JOMUSLIMANËT SE TEK VENDET ISLAME” 

Imâm Muhammad Nâsir-ud-Dîn al-Albânî

Ekziston dyshimi në të cilën në këtë rast duhet t’a përmendim, dhe ajo është një mashtrim dyshues në të cilën shumë të rinjë sot janë të mashtruar. Ata thonë:

“Liria e fesë është më e madhe tek jomuslimanët sesa tek vendet islame”

Ajo është në disa pika të caktuara e saktë , mirëpo unë megjithatë I befasohem realitetit në të cilën jetojnë.

U them atyre:

“A keni mundësi që zërin e ezanit t’a ngritni?”

Përgjigjja e tyre është: “jo” Dhe pastaj unë u them:

“Ku është pra ajo liri që ju flisni?”

Pas kësaj unë i përkujtoj në një të ardhme të largët; nëse, ajo çfarë theksoni, largoheni me fenë tuaj në vendet e pabesimtarëve, a pranoni që atje nuk jeni në gjendje t’a themeloni shtetin islam para kalimit të shumë shekujve? Çfarë ka më shumë gjasa; që të ktheheni në vendin tuaj dhe atje në bashkëpunim me vëllëzerit tuaj, fillimisht t’a themeloni shoqërinë islame dhe mënyrën islame të jetesës, nga e cila pastaj do të rezultonte me themelimin e shtetit islam dhe gjykimin me Islam apo kjo do të ndodh (në vendet jomuslimane).?

Përgjigjja e tyre është se ajo do të ndodh në vendet islame-pasi ndryshimi I vendeve jomuslimane në atë gjendje që gjenden vendet islame kërkohet shekuj.

Prndaj ju jetoni në iluzione dhe thoni se jetoni në një liri më të madhe sesa në vendet islame. Kjo është iluzion dhe fantazi. PO; ju faleni, agjëroni etj-mirëpo shumica e agjërimit dhe namazit tuaj nuk kryhet në mënyrën e përcaktuar sheriatike. Më tej të rinjët në vendet joislame janë të ekspozuar ndaj problemeve që lidhen me martesat(siç ata thonë) me ithtarët e librit dhe fëmijëve të tyre.

Paraqiten mosmarveshjet kur gruaja ndahet prej tij ndërsa ai nuk e ka ndarë-pastaj fëmijët mbesin me të(me nënën) dhe jo me të (babain) dhe kështu më rradhë…Këto janë probleme në të cilat çdo herë na pyesin, ndërsa këto nuk paraqiten tek vendet islame.

Për këtë arsye realiteti është se muslimanit pa kurfarë dyshimi nuk i lejohet të jetoj në vendet joislame. Prandaj nëse është i dëbuar nga vendi i tij, është e lejuar që të zgjedh në vend tjetër islam.

Kjo është ajo që desha të ua përkujtoj dhe që e konsideroj nevojshëm ta theksoj në lidhje me këtë temë.

Përktheu: E.SH.

Advertisements
Ky zë u postua te Këshilla nga shejh Albani, Të ndryshme, Uncategorized. Faqeruani permalidhjen.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s