Arkiva Kategorie: Pyetje dhe përgjigje

Ai që ka devijuar në një çështje të metodologjisë (menhexhit)

Ai që ka devijuar në një çështje të metodologjisë (menhexhit) Pyetje: Disa thonë se: devijimi në një çështje të metodologjisë (menhexhit) dmth devijim në tërë metodologjinë, andaj a është e saktë kjo? Përgjigje: Këtyre ua kthejmë mallin mbrapsht, sepse nuk … Vazhdoni leximin

Postuar te Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Ç ‘gjykim kanë murtedët afganë që luftojnë për komunizëm dhe kur bien rob në duart e muxhahidëve

Ç ‘gjykim kanë murtedët afganë që luftojnë për komunizëm dhe kur bien rob në duart e muxhahidëve Në kasetën 286 të fetvave të sheikh Albanit i është bërë kjo pyetje: Pyetja: Ç ‘gjykim kanë murtedët afganë që luftojnë për komunizëm … Vazhdoni leximin

Postuar te Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Dhunimi(seksual) nga ana e pabesimtarëve sërb apo vetëvrasja?

Dhunimi(seksual) nga ana e pabesimtarëve sërb apo vetëvrasja? Imâm Muhammad Nâsir-ud-Dîn al-Albânî Burimi: Silsilat-ul-Hudâ wan-Nûr (594) Përktheu:Ebu Unejs Ergin Shala Pyetje: Në lidhje me ngjarjet në Bosnjë Hercegovinë, muslimanet boshnjake bëjnë vetvrasje kur dëgjojnë se pabesimtarët sërb do t’i dhunojnë.A … Vazhdoni leximin

Postuar te Motra Muslimane, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Kush eshte bidatçi?

Kush eshte bidatçi? Pyetje: Cili eshte rregulli qe ndihmon ne njohjen dhe percaktimin e atij qe eshte bidatçi apo nuk eshte bidatçi? Cili eshte rregulli ne kete çeshtje? Pergjigje: Kur metodologjia e (menhexhi i) tij eshte kundershtimi i sunetit me … Vazhdoni leximin

Postuar te Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Shejkh Albani për gjendjen në Egjipt, sikur të ishte drejtpërdrejtë aty

Shejkh Albani për gjendjen në Egjipt, sikur të ishte drejtpërdrejtë aty Pyetje: “Oh Shejkh, ka disa të cilët pretendojnë se ata të cilët (vdesin) gjatë përleshjeve në mes të vëllëzerve (popullit) dhe regjimit, ka disa vëllëzer të cilët pohojnë se … Vazhdoni leximin

Postuar te Metodologji, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Përdorimi i pilulave nga frika për edukimin e fëmijëve

Përdorimi i pilulave nga frika për edukimin e fëmijëve Pyetje: Cili është gjykimi i pilulave kontraceptive për shtyrjen e shtatzënisë? Imam Albani: Kjo varet nga shkaku i përdorimit. Në qoftë se kjo është për shkak të ndonjë sëmundjeje të përshkruar … Vazhdoni leximin

Postuar te Pyetje dhe përgjigje, Të ndryshme | Lini një koment

A është e lejueshme që imami i xhamisë të mbajë ders mes rekateve gjatë namazit të teravive

A është e lejueshme që imami i xhamisë të mbajë ders mes rekateve gjatë namazit të teravive Al-lame shejh Albani qe pyetur: A është e lejueshme që imami i xhamisë të mbajë ders mes rekateve gjatë namazit të teravive? Përgjigje: … Vazhdoni leximin

Postuar te Fikhu, Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

Gjykimi i shprehjes ‘Çdo vitë dhe ju jeni me mirë’

Gjykimi i shprehjes ‘Çdo vitë dhe ju jeni me mirë’ Shejh Albani (Allahu e meshirofte!) eshte pyetur: Cili eshte gjykimi i shprehjes “Çdo vitë dhe ju jeni me mirë – كل عام وانتم بخير”? Shejhu (Allahu e meshirofte!) u pergjigje: … Vazhdoni leximin

Postuar te Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment

A është e lejuar të blasfemoj mbi kafirin dhe mushrikun. Flet Kolosi Imam el-Albani

A është e lejuar të blasfemoj mbi kafirin dhe mushrikun Flet Kolosi Imam el-Albani Pyetje: “A është e lejuar të blasfemoj mbi kafirin dhe mushrikun dhe a është e lejuar t’i ofendoj ata?”  Imam Albani: “E gjithë kjo është e lejuar, sepse … Vazhdoni leximin

Postuar te Akide, Pyetje dhe përgjigje, Video | Lini një koment

A është e lejuar që studenti mjekësisë t’a kontrollojë trupin e zhveshur?

A është e lejuar që studenti mjekësisë t’a kontrollojë trupin e zhveshur? Autor: Muhammed Nâsir-ud-Din el-Albâni Burimi: Silsilat-ul-Hudâ uan-Nur 324 Pyetja: Personi i cili studion mjekësinë këtë vitë duhet t’a shikojë/kontrolloj trupin e zhveshur. Çfarë thotë sheriati për këtë? Përgjigje: … Vazhdoni leximin

Postuar te Pyetje dhe përgjigje | Lini një koment